Aluat pufos de pizza

de Ade200 in Pizza, 17 Mar 2013 | 3706 vizualizari

 

Niciodata nu gaseam o reteta de aluat de pizza sa-mi placa, dar am mâncat pizza la cineva şi mi-a plăcut tare mult aluatul;am cerut reteta, l-am încercat şi iată ce a ieşit.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de făină
  • 400 g de iaurt
  • 3 ouă
  • 1 linguriţă de sare
  • 1 cub de drojdie+1 linguriţă de zahăr
  • 2 linguri de ulei călduţ
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aluat pufos de pizza:

Pentru un aluat de pizza reusit procedam asa:

Se amestecă drojdia cu zahăr, cu puţin lapte călduţ şi făină cât să iasă ca o smântână groasă. Când se umflă se pune în făină, se adaugă restul de ingrediente şi se frământă. Dacă e prea gros mai puneţi puţin lapte.Uleiul se pune la urmă.

Se lasă aluatul de pizza la dospit. Ies 3 tăvi de pizza. Când se pune în tavă se mai lasă la crescut 15 minute.

Asezam in tava aluat de pizza si garnisim după dorinţă:ciuperci, salam, masline, ardei, oregano, caşcaval ras.

Se bat 3 ouă cu puţină smântână şi stropim deasupra.

 

TIPS-URI

1

Eu am avut praz, ceapă, salam, ciuperci şi cascaval.

2

Am servit cu sos picant.

3

Am facut mai mult aluat de pizza dar o parte l-am congelat

RETETA IN IMAGINI

Aluat pufos de pizza-0
Aluat pufos de pizza-1
Aluat pufos de pizza-2
Aluat pufos de pizza-3
Aluat pufos de pizza-4
Aluat pufos de pizza-5
Aluat pufos de pizza-6
Aluat pufos de pizza-7

COMENTARII (7)

Rocsi

Rocsi 1

17.03.2013, 13:52

Cu iart sigur e foarte pufos

Bya Ralu

Bya Ralu 1

17.03.2013, 16:09

foarte bun!

Sim0na

Sim0na 1

18.03.2013, 11:31

de mult n-am mai mancat o pizza..

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Placinte cu carne si carnati
  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!