Aluat pufos de pizza

de Ade200 in Pizza, 17 Mar 2013 | 6671 vizualizari

 

Niciodata nu gaseam o reteta de aluat de pizza sa-mi placa, dar am mâncat pizza la cineva şi mi-a plăcut tare mult aluatul;am cerut reteta, l-am încercat şi iată ce a ieşit.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de făină
  • 400 g de iaurt
  • 3 ouă
  • 1 linguriţă de sare
  • 1 cub de drojdie+1 linguriţă de zahăr
  • 2 linguri de ulei călduţ
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aluat pufos de pizza:

Pentru un aluat de pizza reusit procedam asa:

Se amestecă drojdia cu zahăr, cu puţin lapte călduţ şi făină cât să iasă ca o smântână groasă. Când se umflă se pune în făină, se adaugă restul de ingrediente şi se frământă. Dacă e prea gros mai puneţi puţin lapte.Uleiul se pune la urmă.

Se lasă aluatul de pizza la dospit. Ies 3 tăvi de pizza. Când se pune în tavă se mai lasă la crescut 15 minute.

Asezam in tava aluat de pizza si garnisim după dorinţă:ciuperci, salam, masline, ardei, oregano, caşcaval ras.

Se bat 3 ouă cu puţină smântână şi stropim deasupra.

TIPS-URI

1

Eu am avut praz, ceapă, salam, ciuperci şi cascaval.

2

Am servit cu sos picant.

3

Am facut mai mult aluat de pizza dar o parte l-am congelat

Daca ti-a placut reteta noastra "Aluat pufos de pizza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (7)

Rocsi 1

17.03.2013, 13:52

Cu iart sigur e foarte pufos

Bya Ralu 1

17.03.2013, 16:09

foarte bun!

Sim0na 1

18.03.2013, 11:31

de mult n-am mai mancat o pizza..

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Pizza cu rosii, sunca si grana padano