Aluat pufos de pizza

de Ade200 in Pizza, 17 Mar 2013 | 3882 vizualizari

 

Niciodata nu gaseam o reteta de aluat de pizza sa-mi placa, dar am mâncat pizza la cineva şi mi-a plăcut tare mult aluatul;am cerut reteta, l-am încercat şi iată ce a ieşit.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de făină
  • 400 g de iaurt
  • 3 ouă
  • 1 linguriţă de sare
  • 1 cub de drojdie+1 linguriţă de zahăr
  • 2 linguri de ulei călduţ
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aluat pufos de pizza:

Pentru un aluat de pizza reusit procedam asa:


Se amestecă drojdia cu zahăr, cu puţin lapte călduţ şi făină cât să iasă ca o smântână groasă. Când se umflă se pune în făină, se adaugă restul de ingrediente şi se frământă. Dacă e prea gros mai puneţi puţin lapte.Uleiul se pune la urmă.


Se lasă aluatul de pizza la dospit. Ies 3 tăvi de pizza. Când se pune în tavă se mai lasă la crescut 15 minute.


Asezam in tava aluat de pizza si garnisim după dorinţă:ciuperci, salam, masline, ardei, oregano, caşcaval ras.


Se bat 3 ouă cu puţină smântână şi stropim deasupra.

 

TIPS-URI

1

Eu am avut praz, ceapă, salam, ciuperci şi cascaval.

2

Am servit cu sos picant.

3

Am facut mai mult aluat de pizza dar o parte l-am congelat

Daca ti-a placut reteta noastra "Aluat pufos de pizza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (7)

Rocsi 1

17.03.2013, 13:52

Cu iart sigur e foarte pufos

Bya Ralu 1

17.03.2013, 16:09

foarte bun!

Sim0na 1

18.03.2013, 11:31

de mult n-am mai mancat o pizza..

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Melcisori de pizza