Amandina

de nico_nico in Prajituri, 28 Oct 2010 | 7895 vizualizari

 

INGREDIENTE

  •  Blat:
  • 8 oua,
  • 8 linguri zahar,
  • 8 linguri faina,
  • 2 plicuri zahar vanilat,
  • 2 linguri cacao,
  • 1 plic praf de copt.
  • Sirop:
  • 100 gr zahar,
  • 150 ml apa,
  • 1 esenta rom
  • Crema:
  • 250gr zahar,
  • 2 linguri faina,
  • 3 oua intregi,
  • 250ml lapte,
  • 1 esenta de rom,
  • 1 lingura cacao,
  • 50gr ciocolata menaj,
  • 250 gr. unt.
  • Decor:
  • 300gr ciocolata menaj,
  • 1 lingura ulei
Portii: 30
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Amandina:

Pentru blat separi ouale. Galbenusurile se mixeaza cu zaharul, zaharul vanilat si praful de copt.Cand s-a dublat ca volum se adauga cacaua si faina.Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare apoi se amesteca cu compozitia de galbenusuri.Compozitia se coace la foc potrivit timp de 25-30 minute intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie. Dupa ce s-a copt se lasa la racit apoi se indeparteaza hartia.


Pentru sirop caramelizezi zaharul apoi adaugi apa lasi sa fiarba putin pana se topeste tot zaharul. Se lasa la racit si apoi se adauga esenta de rom.


Pentru crema se bat bine cele 3 oua intregi cu zaharul, cele 2 linguri de faina si la urma laptele. Se pune la foc mic si amesteca tot timpul ca sa nu se faca cocoloase pana se ingroasa. Se ia de pe foc si se adauga esenta de rom cacaoa si ciocolata razuita marunt si se amesteca pana se topeste ciocolata. Se lasa la racit apoi se amesteca cu untul frecat in prealabil spuma.


Blatul racit se taie in doua, se insiropeaza, se pune crema iar deasupra se orneaza cu ciocolata topita si putina crema(vezi poza).

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Amandina" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

ela 1

28.10.2010, 19:40

foarte buna

elena1988 1

02.02.2011, 17:45

maradi3 1

13.06.2011, 10:19

e preferata mea!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

Adinuta san

10080 puncte

mirela0911

6160 puncte

Rocsi

5870 puncte

Rahela Velicu

5330 puncte

RODIMUR

4920 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Salata de toamna cu bureti
  • 10

    MI

  • 11

    J

  • 12

    V

  • 13

    S

  • 14

    D

  • 15

    L

  • 16

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Dulceaţă de gutui

de Ancutsa 5

ieri la 22:37

Prajitura cu mere si branza

de Rocsi 9

ieri la 21:36

Dulceata din struguri albi cu vin si coaja de portocala

de Ancutsa 5

ieri la 20:45

Avocado cu ton

ieri la 18:05

Bors de cartofi, dres cu oua si smantana

de RODIMUR 5

pe 14.10 la 23:13

RETETA RECOMANDATA
Prajitura MADNESS