Amandină

de georgiaskitchen in Prajituri, 28 Ian 2014 | 1422 vizualizari

 

Această prajitură e preferata familiei. Suntem cam dependenți de tot ce conține cacao...:))))

 

INGREDIENTE

Blatul:

  • 6 ouă
  • 200 g zahăr
  • 200 g faină
  • 40 ml apă
  • 40 ml ulei
  • 3 linguri cacao
  • un praf de sare
  • un praf de copt

Crema:

  • 250 g margarină
  • 3 gălbebușuri
  • 150 g zahăr pudră
  • 4 linguri cacao
  • 2 fiole esență de rom

Glazura:

  • un plic de glazură dr. Oetcker

Sirop:

  • 500 ml apă
  • 250 g zahăr
  • 2 fiole esență rom
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Amandină:

Începem prin a da drumul la cuptor la 180° (foc moderat).


Separăm albușurile 2de gălbenușuri. Gălbenușurile le frecăm cu uleiul până devin ca o maioneză. Albușurile le batem cu praful de sare, iar când devin ca o spumă adăugăm zahărul și le mai batem până când acestea se întăresc. Adăugăm gălbenușurile peste albușuri, apoi urmează făina amestecată cu cacaoa și praful de copt. Amestecăm cu grijă cu o lingură de jos în sus pentru a obține un aluat cât mai aerat.


Pregătim o tavă (20/30), o tapetăm cu hârtie de copt sau o ungem cu ulei și o presărăm cu făină. Punem aluatul și dăm la cuptor pentru 30-35 min. (faceți testul cu scobitoarea). Primele 15 min. nu deschidem ușa cuptorului pentru a nu se lăsa blatul.


Când s-a copt blatul, îl scoatem din cuptor și îl lăsăm să se racească. Eu îl fac cu o zi înainte de a pune crema...se taie mai ușor, dar nu e obligatoriu să faceți ca mine...:)


Între timp pregătim crema. Punem într-un vas înalt margarina și o batem cu mixerul până devine ca o spumă, apoi adăugăm zahărul pudră și continuăm cu mixatul până ce zahărul s-a topit complet. Punem cele trei gălbenușuri, apoi cacaoa și la final fiola cu esența de rom.


Siropul îl pregătim în felul următor: punem într-un vas zahărul cu 3-4 linguri de apă și lăsăm să se caramelizeze. Când capătă o culoare aurie, adăugam restul de apă care trebuie să fie caldă și lăsăm să fiarbă până se topește zahărul. Punem fiolele de esență și lăsăm să se răcească.


Tăiem blatul în două, însiropăm prima jumătate adăugăm crema, însiropăm și cealaltă jumătate și o punem peste. Pregătim glazura conform indicațiilor de pe pachet și o întindem deasupra prăjiturii.


Dăm amandina la rece de preferat 4-5 ore, dar e mai bună a doua zi. O tăiem în cuburi și o savurăm cu multă poftă...:)

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Amandină" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (18)

Florentina_Cristina 1

28.01.2014, 20:24

alilianaa 1

28.01.2014, 21:04

prajitura preferata..

diana_k 1

30.01.2014, 09:01

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura Lulu
  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

  • 23

    MA

  • 24

    MI

  • 25

    J

  • 26

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Amandine