Amandine

de miremirc in Prajituri, 28 Ian 2011 | 19058 vizualizari

 

by Laura Sava

 

INGREDIENTE

  • Blat :
  • 6 oua,
  • 200 g zahar,
  • 30 ml apa,
  • 30 ml ulei,
  • 20 g cacao,
  • 8 lg faina,
  • 1 lgt praf de copt
  • Crema :
  • 3 galbenusuri,
  • 150 g zahar pudra,
  • 250 g unt,
  • 3 lg cacao
  • Sirop :
  • 200 ml apa,
  • 100 g zahar,
  • 1 plic cappuccino ciocolata, rom
  • Glazura :
  • 100 g ciocolata,
  • 50 g unt
  • 50 ml frisca
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Amandine:

Ptr blat : mixam albusurile spuma ,adaugam zaharul, galbenusurile, apa si uleiul; apoi incorporam faina amestecata cu cacao si praful de copt;punem compozitia intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie ptr copt


Ptr.sirop: punem intr-o craticioara apa cu zaharul si cappuccino; lasam sa fiarba 3 minute, luam de pe foc si punem rom-ul; lasam sa se raceasca siropul format


Ptr.crema : mixam galbenusurile cu zaharul pudra, adaugam cacao si untul dupa ce l-am frecat spuma;mixam pana devine o crema spumoasa;


Ptr.glazura : punem pe foc ciocolata rupta bucatele, untul si frisca si amestecam pana se topesc toate ingredientele; dam de pe foc si lasam sa se raceasca


Asamblare : 1/2 blat insiropat-crema-1/2 blat insiropat; lasam la rece cam 2-3 ore sau de pe o zi pe alta, apoi il taiem patratele la dimensiunile dorite de fiecare; glazura o punem cu lingura pe fiecare amandina .

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Amandine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (32)

mena29 1

29.01.2011, 22:42

cristyn 1

21.04.2011, 15:43

le-am facut si eu sunt nemaipomenite, sunt delicioase

nani 1

19.12.2011, 11:18

supre foarter bune leam facut si eu

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

7980 puncte

Lau

Lau 9

7680 puncte

MotanLaOale

7660 puncte

mihaelar63

7160 puncte

mirela0911

5860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert cornulete fragede
  • 13

    L

  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sos alb, din smântână și cașcaval

de RODIMUR 5

ieri la 21:58

Ficăței înăbușiți, cu ceapă și roșii

de RODIMUR 5

ieri la 20:52

Tort rustic de vară cu fructe de pădure

de Ancutsa 5

ieri la 17:05

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Alba ca Zapada