Amandine

de robert_b in Prajituri, 28 Noi 2015 | 8918 vizualizari

 

Cea mai buna prajitura!
Multumesc Timea, pentru reteta!

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 oua
  • 170 gr zahar
  • 3 linguri apa
  • 3 linguri ulei
  • 3 linguri cacao
  • 8 linguri faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • un varf de sare
  • Sirop:
  • 250-300 ml. apa
  • 6 linguri zahar
  • 4 linguri cappuccino clasic (sau ness)
  • 1 sticluta esenta de rom
  • Crema:
  • 250 g margarina „Rama” (puteti folosi orice tip de margarina „Rama”)
  • 170 g zahar pudra
  • 1 galbenus
  • 3 linguri cacao
  • 1 sticluta esenta de rom
  • Glazura
  • 100 ml apa
  • 100 g zahar
  • 200 g ciocolata neagra
  • Pentru ornat:
  • 3 linguri din crema
  • 100 ml frisca lichida indulcita
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Amandine:

Blat: Separi ouale, albusurile le bati cu un praf de sare, apoi adaugi zaharul si bati pana ce devine o spuma tare. Adaugi peste albusuri apa, galbenusurile si uleiul si omogenizezi. Cu o spatula incorporezi si faina cernuta, cacaua si praful de copt. Torni compozitia intr-o tava tapetata cu dimensiunea de 20-30 cm. Coci blatul timp de 25-30 minute la 180 de grade. 

Siropul: Amesteci intr-un ibric apa ,zaharul si cappuccino. Pui pe foc ibricul  si fierbi siropul pentru 5 minute. La sfarsit adaugi esenta si il lasi sa se raceasca.

Crema: Margarina la temperatura camerei o amesteci cu zaharul pudra, cacaua, galbenusul si esenta. Mixezi pana ce devine o crema spumoasa si fina. Lasi la racit.

Blatul ,dupa ce s-a racit il tai in 2 felii relativ egale. Insiropezi bine feliile, iar apoi pe  prima felie pui un strat generos de crema, asezi cealalta felie si il dai la rece timp de 2-3 ore.

Dupa 2-3 ore, de stat la rece, portionezi blatul, taindu-l in patratele. Fiecare patratel il glazurezi cu glazura racita, (pe care o prepari incalzind apa si zaharul, apoi adaugand ciocolata rupta bucati, si amesteci pana ce se omogenizeaza si devine o compozitie lucioasa), iar apoi mixezi frisca cu crema pastrata si faci un mot fiecarei amandine. Le dai la rece timp de minim 2 ore si le servesti!

Daca ti-a placut reteta noastra "Amandine" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu crema de lamaie