Amandine

de robert_badica in Prajituri, 28 Noi 2015 | 4030 vizualizari

 

Cea mai buna prajitura!
Multumesc Timea, pentru reteta!

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 oua
  • 170 gr zahar
  • 3 linguri apa
  • 3 linguri ulei
  • 3 linguri cacao
  • 8 linguri faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • un varf de sare
  • Sirop:
  • 250-300 ml. apa
  • 6 linguri zahar
  • 4 linguri cappuccino clasic (sau ness)
  • 1 sticluta esenta de rom
  • Crema:
  • 250 g margarina „Rama” (puteti folosi orice tip de margarina „Rama”)
  • 170 g zahar pudra
  • 1 galbenus
  • 3 linguri cacao
  • 1 sticluta esenta de rom
  • Glazura
  • 100 ml apa
  • 100 g zahar
  • 200 g ciocolata neagra
  • Pentru ornat:
  • 3 linguri din crema
  • 100 ml frisca lichida indulcita
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Amandine:

Blat: Separi ouale, albusurile le bati cu un praf de sare, apoi adaugi zaharul si bati pana ce devine o spuma tare. Adaugi peste albusuri apa, galbenusurile si uleiul si omogenizezi. Cu o spatula incorporezi si faina cernuta, cacaua si praful de copt. Torni compozitia intr-o tava tapetata cu dimensiunea de 20-30 cm. Coci blatul timp de 25-30 minute la 180 de grade.


Siropul: Amesteci intr-un ibric apa ,zaharul si cappuccino. Pui pe foc ibricul si fierbi siropul pentru 5 minute. La sfarsit adaugi esenta si il lasi sa se raceasca.


Crema: Margarina la temperatura camerei o amesteci cu zaharul pudra, cacaua, galbenusul si esenta. Mixezi pana ce devine o crema spumoasa si fina. Lasi la racit.


Blatul ,dupa ce s-a racit il tai in 2 felii relativ egale. Insiropezi bine feliile, iar apoi pe prima felie pui un strat generos de crema, asezi cealalta felie si il dai la rece timp de 2-3 ore.


Dupa 2-3 ore, de stat la rece, portionezi blatul, taindu-l in patratele. Fiecare patratel il glazurezi cu glazura racita, (pe care o prepari incalzind apa si zaharul, apoi adaugand ciocolata rupta bucati, si amesteci pana ce se omogenizeaza si devine o compozitie lucioasa), iar apoi mixezi frisca cu crema pastrata si faci un mot fiecarei amandine. Le dai la rece timp de minim 2 ore si le servesti!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Amandine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

Bunica 1

28.11.2015, 19:48

Preferatele mele!

Gherca Daniela 1

29.11.2015, 15:59

super buna!

Gicuta69 1

03.12.2015, 09:34

Delicioase!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mirela0911

11040 puncte

Rahela Velicu

9810 puncte

Constelatialeu

9520 puncte

Lau

Lau 9

9430 puncte

MotanLaOale

9050 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mere cu foaie rasa