Amandine cu Nesquik

de Dea_Dea in Prajituri, 25 Mar 2014 | 6193 vizualizari

 

Noua ne plac , voua ?

 

INGREDIENTE

  • BLAT:
  • 5 oua
  • un praf de sare
  • 2 linguri ulei
  • 5 linguri de zahar
  • 4 linguri de faina
  • 1 lingura cacao
  • un praf de copt Dr.Oetker
  • CREMA:
  • 500 ml lapte
  • 5 linguri de zahar
  • 5 linguri amidon
  • 5 linguri nesquik
  • 250 ml frisca lichida.
  • SIROP:
  • un cappucino de ciocolata
  • 200 ml apa
  • GLAZURA
  • 100 gr ciocolata amaruie
  • 50 ml frisca lichida
Portii: 16
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Amandine cu Nesquik:

Blat: Albusurile se bat spuma cu praful de sare, se adauga zaharul si se mixeaza pana devin lucioase.Se adauga galbenusurile frecate cu ulei iar la final , faina amestecata cu praful de copt si cacaoa. Se pune in tava cu hartie de copt(20x30), se da la cuptor la foc potrivit 35-40 min . Se scoate si se lasa la racit pe gratar.


Crema: 350 ml lapte cu zaharul se pun pe foc . Cand este cald adaugam nesquik-ul. Amidonul se dizolva in restul de lapte, cand laptele clocoteste se toarna amidonul amestecand continuu pana se ingroasa. Se lasa la racit, dupa aceea se amesteca cu frisca batuta.


Sirop: Se cloceste apa si se toarna plicul de cappuccino si se lasa la racit.


Glazura: Se rupe ciocolata bucati se adauga frisca lichida si se omogenizeaza pe aburi sau la microunde.


Asamblare: Se taie blatul in doua , se insiropeaza si se pune crema. Se da la frigider 30 min- 1hr. Dupa ce a stat la frigider se face glazura si se glazureaza. Se poate orna cu frisca.

 

TIPS-URI

1

Se poate face si crema la rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Amandine cu Nesquik" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

- TABITA - 1

25.03.2014, 17:44

simonacallas 1

25.03.2014, 17:49

Pai cred ca trebuie sa mai faci, ca suntem multi Brava, buna prajitura ai facut

Teo 1

26.03.2014, 22:06

Frumoasa amandina,dar cui sa dai dintr-o tava asa mica!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Aperitiv biscuiti sarati
  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

  • 29

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!