Anghilă cu roșii

de Panacris in Peste, 31 Aug 2014 | 6351 vizualizari

 

Avam poftă de un pește mai deosebit. Și am probat acest țipar de mare ;) Vreau să spun că e gustos, are textura puilui, dar atenția că are și oase multe :D . ANGHILĂ s.f. 1. Anghilă-de mare. Peşte comun în Oceanul Atlantic, de 0,50-1,5 m lungime, putând ajunge până la o greutate de 15 kg (Conger conger). 2. Anghilă-de-râu. Peşte migrator având forma unui şarpe, cu carnea foarte grasă, consumat proaspăt sau afumat, cu precădere în ţările scandinave şi în partea de nord a Germaniei (Anguilla anguilla) Sursa: DGE

 

INGREDIENTE

  • Anghilă medalioane 3 bucăți,
  • Roșii 2 bucăți,
  • Ardei gras roșu ½ bucată,
  • Ceapă galbenă 2 bucăți,
  • Ulei de măsline 3 linguri,
  • Vin alb demisec 150 ml,
  • Usuturoi 3-4 căpățîni,
  • Sare iodată, piper proaspăt măcinat,
  • foaie de dafin 1 bucată.
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Anghilă cu roșii:

Aparatul Philips Multicooker se conectează la sursa de curent, se setează din meniu, programul FRY, timp de gătire 30 de minute, în vasul aparatului se pune uleiul de măsline, apoi apasă butonul START. După ce s-a încins, se prăjesc ceapa și usturoiul tocat mărunt, cca. 2 minute, apoi se adaugă peștele, se asezonează de sare, piper, foaia de dafin, apoi se stinge cu vinul, se adaugă ardeii și roșiile foliate, lăsându-se la prăjit acoperit ptr cca. 20 de minute. Peștele se servește fierbinte alături de mămăliguță. Spor și poftă bună!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Anghilă cu roșii" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (25)

Panacris 1

01.09.2014, 20:31

Mulțumesc pentru aprecieri dragi Bucătărași!

babi5 1

28.11.2014, 10:01

Valclaudia 1

26.12.2014, 17:58

io nu stiu de-astea..... da' te cred ca-i bun, la cum arata preparatul

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

4153 puncte

mihaelar63

3228 puncte

mirela0911

3166 puncte

 Adi

3000 puncte

Constelatialeu

2333 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Stufat de ied cu orez basmati si legume la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune