Anghinare cu cous cous

de Catalinaflorea in Aperitive / Garnituri, 22 Apr 2015 | 832 vizualizari

 

Cat de bun poate fi :x.
Anghinarea, ca remediu fitoterapeutic, este indicatã în insuficienţe hepatice şi renale, hepatitã cronicã şi cirozã hepaticã, calculozã biliarã, aterosclerozã, hipercolesterolemii, anorexie, balonare, adjuvant în tratamentul hipertensiunii arteriale, intoxicaţii, balonare, inapetenţă, greaţă şi durerile abdominale.

 

INGREDIENTE

  • 4 anghinare
  • 200 g cous cous
  • legume gratinate in ulei(vanata,ardel,dovlecei)
  • 1 lingura unt
  • ulei de masline
  • o canita vin rosu
  • sare piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Anghinare cu cous cous:

Se curata anghinarele se stropesc cu zeama de lamaie, se aseaza in tava si se toarna deasupra vinul, 5 linguri de ulei de masline sare si piper. Se introduc la cuptor la 170 grade pentru minim o ora.

Se pune la fiert 200 ml apa in care se adauga un praf de sare si o lingura de ulei; cand clocoteste se varsa cous cous-ul si amesteca continuu. Cand absoarbe toata apa,se aduga lingura de unt se ia de pe foc si se amesteca bine. Se pune din nou pe foc mic pentru 3 minute. Legumele se taie cubulete si se aduga si ele in cous cous.

Se servesc calde,pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

Anghinare cu cous cous-0
Anghinare cu cous cous-1
Anghinare cu cous cous-2
Anghinare cu cous cous-3
Anghinare cu cous cous-4
Anghinare cu cous cous-5

COMENTARII (8)

dantes

dantes 1

23.04.2015, 07:15

Interesant

Panacris

Panacris 1

23.04.2015, 15:35

dar ingredientele au dispărut?

Catalinaflorea

Catalinaflorea 1

23.04.2015, 16:15

nu stiu de nu apareau a completat din nou :*

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Prajitura cu crema de lamaie
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!