Aperitiv branza Brie in crusta de pesmet

de Panacris in Aperitive / Garnituri, 5 Iul 2020 | 1643 vizualizari

 

Cu ceva ani în urmă, doar eu mă bucuram de acest preparat, mai nou nu îmi ajung două triunghiuri mari de Brie, așa că vânez ofertele că să fac provizii generoase în frigider. Spor și poftă bună! ;) 

 

INGREDIENTE

  • Brânză Brie 2 bucăți cca. 400 g,
  • Ouă 2 bucăți,
  • Muștar Dijon 2 lingurițe,
  • Făină albă de grâu 3-4 linguri,
  • Pesmet auriu 3-4 linguri,
  • Ulei de palmier pentru prăjit,
  • Dulceață de merișoare 4 linguri.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv branza Brie in crusta de pesmet:

Ouăle se bat energic cu muștarul până se omogenizează.

Brânza Brie, se taie în două sau în baștonașe mai groase,  se trece prin făină, amestecul de ouă, apoi prin pesmet, se repetă operțiunea până ce se obține un strat compact.

Apoi se pune la prăjit în ulei fierbinte sau la copt, într-o tavă tapetată cu foaie de pergament la foc mediu cca. 10 minute, întorcându-se de pe o parte pe alta. De data asta am preferat varianta prăjit, ne era prea foameee și poftă :)

Brânza pane se servește fierbinte alături de dulceață de merișoare, în caz de urgență sau cu un sos din fructe de pădure, dacă aveți materie primă și timp până dau năvală pofticioșii.

 

Spor și poftă bună! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv branza Brie in crusta de pesmet" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

dantes 1

12.07.2020, 09:38

Bun!

mihaelar63 1

27.07.2020, 11:41

Cu siguranta ca accept si imi place combinatiunea lipseste un pahar rece de prosecco

Anett 1

03.12.2021, 17:11

Ce imi place!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura Sfintiilor Constantin si Elena

pe 21.05 la 19:34

Scarita de porc/ Ribs la cuptor

pe 19.05 la 16:58

 Varza de Bruxelles cu chorizo, smantana si parmezan

pe 19.05 la 16:48

Papanasi cu branza si cocos

pe 19.05 la 16:37

TOP
utilizatori

oanapl

3564 puncte

Constelatialeu

1651 puncte

dantes

1646 puncte

Bya Ralu

1303 puncte

mirela0911

1250 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ariciul_aperitiv