Aperitiv cartofi umpluti (reteta lacto-vegetariana)

de Valclaudia in Aperitive / Garnituri, 13 Apr 2017 | 452 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5 cartofi mari
  • 1 morcov mare
  • 1 fir mic de praz
  • 2-3 linguri de ulei
  • sare si piper alb dupa gust
  • 1 lingurita rasa seminte de chimen
  • 1 crema de unt
  • patrunjel verde
  • cascaval ras
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv cartofi umpluti (reteta lacto-vegetariana):

Cartofii se spala bine cu partea abraziva a unui burete, apoi se fierb in coaja, 15-20 minute.


Preincalzim cuptorul la 180 grade C.


Prazul se spala si se taie bucatele, se pune la sotat intr-o craticioara in ulei.


Curatam morcovul si il spalam, apoi il trecem pe razatoarea cu ochiuri mici.


Adaugam morcovul peste praz, punem dupa gust sare si piper, apoi lasam la foc mic sa se soteze legumele 5 minute.


Taiem cartofii in doua pe orizontala.


Scobim miezul jumatatilor de cartofi cu o lingurita, lasand pe coaja cca. 1 cm de miez.


Ceea ce am scos din centrul cartofilor se amesteca cu crema de unt, legumele sotate si lingurita de chimen.


Obtinem un amestec omogen cu care vom umple cojile de cartofi.


Tapetam tava cu hartie de copt.


Asezam cartofii umpluti in tava, adaugam cascavalul ras deasupra cartofilor, apoi dam la cuptor tava si coacem cartofii pana capata o crusta aurie.


Presaram patrunjel verde si ii servim reci sau fierbinti, dupa preferinta.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv cartofi umpluti (reteta lacto-vegetariana)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (8)

dantes 1

15.04.2017, 10:48

Buni!

Rocsi 1

16.04.2017, 14:41

Servesc si eu!

noiinbucatarie 1

18.04.2017, 13:15

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura cu visine si urda
  • 13

    D

  • 14

    L

  • 15

    MA

  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

RETETA RECOMANDATA
Omleta cu oua de gasca si cartofi