Aperitiv cartofi umpluti (reteta lacto-vegetariana)

de Valclaudia in Aperitive / Garnituri, 13 Apr 2017 | 738 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5 cartofi mari
  • 1 morcov mare
  • 1 fir mic de praz
  • 2-3 linguri de ulei
  • sare si piper alb dupa gust
  • 1 lingurita rasa seminte de chimen
  • 1 crema de unt
  • patrunjel verde
  • cascaval ras
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv cartofi umpluti (reteta lacto-vegetariana):

Cartofii se spala bine cu partea abraziva a unui burete, apoi se fierb in coaja, 15-20 minute.


Preincalzim cuptorul la 180 grade C.


Prazul se spala si se taie bucatele, se pune la sotat intr-o craticioara in ulei.


Curatam morcovul si il spalam, apoi il trecem pe razatoarea cu ochiuri mici.


Adaugam morcovul peste praz, punem dupa gust sare si piper, apoi lasam la foc mic sa se soteze legumele 5 minute.


Taiem cartofii in doua pe orizontala.


Scobim miezul jumatatilor de cartofi cu o lingurita, lasand pe coaja cca. 1 cm de miez.


Ceea ce am scos din centrul cartofilor se amesteca cu crema de unt, legumele sotate si lingurita de chimen.


Obtinem un amestec omogen cu care vom umple cojile de cartofi.


Tapetam tava cu hartie de copt.


Asezam cartofii umpluti in tava, adaugam cascavalul ras deasupra cartofilor, apoi dam la cuptor tava si coacem cartofii pana capata o crusta aurie.


Presaram patrunjel verde si ii servim reci sau fierbinti, dupa preferinta.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv cartofi umpluti (reteta lacto-vegetariana)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (8)

dantes 1

15.04.2017, 10:48

Buni!

Rocsi 1

16.04.2017, 14:41

Servesc si eu!

Rahela Velicu 1

18.04.2017, 13:15

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rasol de pui cu galuste imperiale

ieri la 21:31

Pizza cu blat de broccoli

de Bunica 7

ieri la 20:33

Tochitura

ieri la 19:23

Hribi sotati

ieri la 19:08

RETETA RECOMANDATA
Sufleu de brinza cu legume