Aperitiv clatite cu dovlecel, mozzarella si sunca presata

de merisor in Aperitive / Garnituri, 12 Mar 2017 | 1152 vizualizari

 

Bune atat calde cat si reci, chiar si luate la pachet.

 

INGREDIENTE

  • aluat clatite:
  • 1 dovlecel (500 g curățat)
  • 150 g brânză de vaci
  • 400 g iaurt cremos
  • 3 ouă micuțe
  • 1/2 legătură mărar
  • 350 g făină
  • sare
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • umplutura:
  • 150 g mozzarella
  • 200 g șuncă presată
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv clatite cu dovlecel, mozzarella si sunca presata:

Curățăm dovlecelul de coajă și semințe și îl dăm pe răzătoare. Îl amestecăm cu brânza și mărarul tocat.


Batem ouăle cu un praf de sare, apoi le amestecăm cu iaurtul cremos și adăugăm amestecul peste compoziția de dovlecel și brânză.


Omogenizăm și încorporăm, treptat, făina. Punem făină până obținem o compoziție mai groasă decât la clătitele obișnuite.


Trebuie să fie un aluat compact, bine legat. Potrivim gustul cu sare, piper și boia de ardei, apoi lăsăm aluatul de clătite aperitiv cu dovlecel să se odihnească 10 minute, după care preparăm clătitele.


Eu le-am preparat la panini maker, pentru că imi place cum ies la acest aparat, dar se pot prepara la fel de bine și la tigaie.


Dovlecelul se poate scurge de surplusul de zeamă, dacă se dorește doar pulpa, eu îl las, de obicei, cu totul.


Umplem clătitele cu mozzarella și cîte o felie de șuncă presată, imediat ce le preparăm, ca să se topească mozzarella ușor și să lipească șunca presată de foaia de clătită.


Peste mozzarella presărăm și câte puțin chimen, îi va da un gust aparte. Le rulăm strâns pentru a le putea porționa frumos.


Pot să spun că sunt de mare efect aceste clătite aperitiv cu dovlecel, umplute cu mozzarela și șuncă presată, vi le recomand cu toată încrederea.


Sunt foarte bune, atât calde, cât și reci, dar se pot și reîncâlzi la microunde.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv clatite cu dovlecel, mozzarella si sunca presata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (25)

dantes 1

13.03.2017, 16:33

Bun!

kytz 1

13.03.2017, 19:16

Delicioase!

oanapl 1

14.03.2017, 15:44

Waw...ce bine arata! Cred ca au fost delicioase!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

9130 puncte

RODIMUR

7390 puncte

Rocsi

6240 puncte

Lau

Lau 9

5730 puncte

Satisfyyourcravings

5250 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Aripioare cu sos
  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

  • 12

    L

  • 13

    MA

  • 14

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Sufleu-briosa cu cartofi si brocolli