Aperitiv cu branza

de aura78 in Aperitive / Garnituri, 14 Mar 2014 | 857 vizualizari

 

UN APERITIV DELICIOS

 

INGREDIENTE

  • 10 oua
  • 250 g unt 
  • 3 plicuri de drojdie uscata ( plicul trebuie sa fie de 3 g)
  • 250 g branza parmiggiano reggiano
  • 250 g branza pecorino romano
  • 1,5 kg faina
  • 1 cana de lapte 
  • 250 g branza elemental
  • 250 g branza fontal 
  • sare si piper

 

 

Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv cu branza:

Branza parmiggiano si pecorino romano da-o prin razatoare si pune-o deoparte. Branza elemental si fontal tai-o cubulete si pune-o la fel deoparte.



Acum bate ouale cu sare si piper,(Piper poti pune mai mult daca iti place piperat ,ramane la gustul fiecaruia. ).Adauga untul in prealabil topit (incearca sa nu fie cald ) ,laptele si bate totul bine.Adauga branza ce ai dat-o prin razatoare batand in continuare si la final adauga faina putin cate putin.(eu am pus in faina drojdia ) .Cand vezi ca nu mai poti bate poti incepe a framanta aluatul .Framanta-l cam 10 -15 minute.



Pentru a putea continua ,trebuie sa alegi in ce tip de recipient vei coace aperitivul .Eu am ales 6 recipiente de aluminiu cu diametrul de 14 cm si inaltimea de 9 .Acum depinde de ceea ce vei alege ,imparti aluatul in functie de cate recipiente alegi sa faci,in cazul meu in 6 parti egale.



In prealabil ungi fiecare recipient cu unt .



Iei fiecare parte de aluat in parte si incepi sa framanti dandu-i forma unui salam.


De-a lungul "salamului " ce ai format pui branza ce ai taiat-o cubulete.Practic o "ingropi" .



Acum o pui in recipientul ce in prealabil l-ai uns cu unt .Il pui rotindu-l in cerculete .Deasupra ii pui un cubulet de elemental .Folosesti aceeasi procedura pana ai terminat tot aluatul .



Il lasi sa dospeasca cam 2 ore intr-un loc cald .

Ungi suprafata cu ou si bagi la cuptor aproximativ 45 de minute 180 de grade



Se serveste rece ....

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv cu branza" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (5)

MotanLaOale 1

15.03.2014, 10:48

aura78 1

16.03.2014, 15:43

Mihaela ,ai dreptate , nu are forma pizzei ,cu toate astea numele original este "PIZZA DE FORMAGGIO" si se pregateste in Italia in perioada Pastelui.

Alinutza80 1

16.03.2014, 15:53

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Evantai cu legume si branzeturi