Aperitiv cu limba de porc si sos de maioneza

de simona72 in Aperitive / Garnituri, 22 Noi 2013 | 10328 vizualizari

 

Nu am mai facut acest aperitiv de ani de zile...Cristina noastra alias Panacris mi-a adus aminte de el...

 

INGREDIENTE

  • 4 limbi proaspete de porc
  • sare si piper alb dupa gust
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • pt sos:
  • 1 galbenus de ou
  • 1 varf de lingurita de mustar
  • 1 ceasca de ulei
  • smantana sau iaurt gras
  • sare
  • 1 ceapa rosie
  • 3 catei de usturoi
  • 1 mana de patrunjel proaspat
Portii: 9
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv cu limba de porc si sos de maioneza:

Limbile de porc se spala si se fierb in apa pana devin moi,iar furculita intra cu usurinta in ele. Pana fierbe carnea ne ocupam de sos: se face o maioneza din galbenus, mustar si ulei. Se adauga la urma iaurt gras sau smantana atat cat dorim si cat vrem sa subtiem maioneza. Se adauga sare dupa gust, usturoiul zdrobit, ceapa taiata pestisor si patrunjelul tocat fin. Se amesteca ingredientele pt sos.


Dupa ce carnea a fiert, se scoate cate o bucata de limba si se curata toata partea albicioasa cu lama cutitului. Se curata limba si in partea inferioara de surplusul de carne(daca are) si pielite. Se taie felii, se condimenteaza dupa gust cu sare si piper, se stropeste cu zeama de lamaie pt a nu se oxida si se amesteca toate ingredientele. se aseaza bucatile de limba de porc pe un platou, iar deasupra se pune sosul. Pofta buna!!!

 

TIPS-URI

1

serviti ca atare ca si aperitiv sau cu cartofi naturi ca si felul doi

2

limba se curata fierbinte si se stropeste cu zeama de lamaie, altfel se inegreste

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv cu limba de porc si sos de maioneza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Curl

- 28 %
179.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

Lia_ 1

23.11.2013, 05:18

vaaai ce amintiri de pe vremea cand mancam porc

Teo 1

24.11.2013, 19:32

haioasa tare!

diaconta 1

25.11.2013, 18:49

N-am mancat niciodata limba

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

RODIMUR

6520 puncte

Lau

Lau 9

6410 puncte

Rocsi

6390 puncte

MotanLaOale

5270 puncte

Panacris

4290 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura Carpati
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert prajitura ora 12 cu visine

pe 23.06 la 18:14

Desert prajitura cu ghimbir

pe 23.06 la 17:55

Ciorba de burta

de Adi 4

pe 23.06 la 12:20

Sandvis Caprese

de RODIMUR 5

pe 22.06 la 23:15

Milkshake de piersici si banane

de vasimur 3

pe 22.06 la 18:35

RETETA RECOMANDATA
Spirale din foietaj cu branza si chimen.