Aperitiv drob de pui

de Oana in Aperitive / Garnituri, 11 Apr 2017 | 5550 vizualizari

 

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o alternativa delicioasa! Drobul de pui, aromat cu verdeturi proaspete, poate fi preparat cu sau fara oua fierte in interior si invelit in aluat de foietaj in loc de prapure. Hai sa vezi reteta mea!

 

INGREDIENTE

  • 500 gr ficat de pui
  • 500 gr inimi si pipote de pui
  • 200 gr pulpa de pui
  • cate 2 legaturi de ceapa si usturoi verde, marar si patrunjel
  • sare si piper dupa gust
  • 4 oua, plus unul pentru pus deasupra
  • ulei si faina pentru tapetat tava

Condimente pentru fiert organele:

  • 2 lingurite boabe de piper
  • 2 lingurite boabe de coriandru
  • 2 foi de dafin
  • 2 lingurite de sare
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv drob de pui:

Curata organele si carnea de pui si spala-le cu apa rece. Pune ficatul de pui la fiert intr-o oala, iar pipotele, inimile si carnea de pui in alta oala. Aduna spuma care se formeaza la suprafata si condimenteaza cu boabele de piper si coriandru, sare si foi de dafin. Lasa-le sa fiarba pana se inmoaie. Scurge apoi apa si lasa-le la racit.


Intre timp, toaca marunt verdeturile si pune-le intr-un castron incapator. Taie cuburi mici carnea si organele de pui si pune-le deasupra. Poti sa le marunteti si intr-un robot de bucatarie, dupa plac!


Amesteca verdeturile cu carnea, condimenteaza dupa gust si adauga cele 4 oua batute si amesteca bine compozitia. Tapeteaza cu ulei si faina o tava de cozonac si rastoarna amestecul, niveland bine. Pune deasupra oul batut si coace drobul la 180 de grade pentru 30 de minute, pana se rumeneste deasupra.


Lasa-l apoi sa se raceasca putin si scoate-l din tava. Feliaza-l cand s-a racit complet.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv drob de pui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (7)

Bunica 1

11.04.2017, 19:50

miki_a 1

12.04.2017, 06:12

Bun!

Rocsi 1

12.04.2017, 20:20

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

14520 puncte

RODIMUR

7690 puncte

Andreea Caroline

7300 puncte

oanapl

7170 puncte

-Licurici-

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Rata cu portocale
  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu dovleac si ciocolata neagra

de oanapl 5

ieri la 23:06

Somon pe pat de legume la cuptor

de oanapl 5

ieri la 22:59

Paste carbonara cu sos de smantana

de oanapl 5

ieri la 22:48

Rondele de cartofi, cu unt si cascaval la cuptor

de RODIMUR 4

ieri la 19:02

RETETA RECOMANDATA
Drob