Aperitiv floricele cu cașcaval

de RODIMUR in Aperitive / Garnituri, 14 Iun 2017 | 1235 vizualizari

 

O rețetă pe care n-am mai făcut-o de mai mult de 30 ani... Pe vremea aceea, aceste floricele cu cașcaval îi plăceau foarte mult băiatului meu cel mare. Am găsit, zilele trecute, forma pentru floricele și m-am gândit să pun în aplicare o rețetă uitată de mult timp. Așa că a trebuit să mi-o amintesc...
Pe vremuri erau și forme de steluțe de umplut cu cașcaval, sau cu alte tipuri de brânză.
Din ingredientele acestea ies aproximativ 30 de floricele.

 

INGREDIENTE

  • 2 ouă
  • 250 grame făină albă
  • 250 ml lapte
  • ulei pentru prăjit floricelele
  • sare
  • 200 grame cașcaval răzuit
  • măsline/roșii/gogoșari pentru decor
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv floricele cu cașcaval:

Se amestecă într-un vas cu diametru mic, făina, ouăle, sarea și laptele, cu grijă, să nu se formeze cocoloașe, pentru a obține o compoziție mai groasă puțin decît aceea pentru clătite.


Când compoziția este gata, se toarnă ulei într-o crăticioară mică, tot cu un diametru redus, atât cât să cuprindă forma pentru floricele (care trebuie să se scufunde integral în ulei).


Se încinge uleiul, se ține forma pentru floricele 1-2 minute în uleiul încins, apoi se introduce în vasul în care este compoziția, dar numai până la marginea superioară a petalelor de floare, să nu o depășească.


Compoziția se va prinde pe formă și imediat se introduce forma, cu această compoziție pe ea, în uleiul încins. Veți vedea că în jurul formei se va forma floarea. Se ține forma cu floarea în uleiul încins până începe să se rumenească puțin, apoi se scoate afară și se lasă într-o farfurie cu hârtie aborbantă, pentru a scăpa de surplusul de ulei.


La fel se procedează în continuare, până se epuizează toată compoziția.


Cașcavalul se dă pe răzătoarea fină. Cine vrea, poate folosi și telemea.


Se ornează floricelele cu cașcavalul (sau telemeaua) răzuită și se decorează după cum dorește fiecare.

 

TIPS-URI

1

Vasul în care faceți compoziția pentru floricele, trebuie să aibă un diametru mic. Dacă nu, compoziția se va extinde la orizontală și nu va avea suficientă adâncime pentru a scufunda în ea forma de floricele.

2

Nu scufundați forma cu floarea mai sus de marginea petalelor. În caz contrar, odată întărită floarea în uleiul încins, nu o veți mai putea scoate de pe formă, decât stricând-o.

3

Pentru prăjit floricelele, folosiți de asemenea, o crăticioară cu diametru mic, pentru că forma trebuie scufundată în întregime în ulei și dacă vasul ar fi mai mare, ar trebuie să folosiți foarte mult ulei.

4

Lăsați floricelele pe hârtie absorbantă, pentru a scăpa de surplusul de ulei.

5

Floricelele se pot umple și decora și cu telemea răzuită. Gustul sărat de telemea ar putea estompa senzația uleioasă a floricelelor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv floricele cu cașcaval" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (28)

RODIMUR 1

17.06.2017, 08:05

Mulțumesc frumos, Kytz!

ancutsa 1

20.06.2017, 13:52

Ce frumoase sunt! Mi-au placut mult!

RODIMUR 1

20.06.2017, 14:15

Mulțumesc frumos, Ancutsa! Mă bucur că ți-au plăcut floricelele mele...!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Oana

8060 puncte

AlexTeacher

7030 puncte

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Pateuri rapide cu branza feta