Aperitiv foietaj cu ciuperci si kaizer

de Ancutsa in Aperitive / Garnituri, 21 Noi 2019 | 2587 vizualizari

 

Fie că le serviți ca aperitive la o masă festivă, fie ca o gustare simplă de după-amiază, le puteți decora cu ce vă place, sunt simplu de făcut și vor fi pe placul celor mari și celor mici.

 

INGREDIENTE

  • 200 g aluat foietaj,
  • 150 g kaizer,
  • 300 g ciuperci champignon,
  • 2 ouă,
  • un praf de sare,
  • Caşcaval ras, după plac
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv foietaj cu ciuperci si kaizer:

 

Se lasă aluatul la dezgheţat, la temperatura camerei.

 Se curăță ciupercile de pielițe, se spală de pământ, dacă nu vă plac piciorușele, le puteți îndepărta, dar eu le-am păstrat. Se taie bucăți mici sau feliuțe. Se rumenesc într-o tigaie, fără ulei, se adaugă în schimb un praf de sare. Se amestecă des, să nu se ardă. Se dau deoparte.

Kaizerul se taie felii, apoi cubulețe sau fâșii mici.

 Într-o ceșcuță se bat două ouă.

Se decupează din foaia de aluat sfere pline dar și inele (adică se mai decupează mijlocul o dată cu o formă mai mică, pentru a rămâne goale în mijloc), se suprapun astfel: câte două sfere pline, iar deasupra un inel, lipindu-le cu puțin ou, între fiecare strat. Aceste straturi se vor vedea frumos când vor fi coapte. Se ung și deasupra cu ou, pentru a se lipi umplutura. Se adaugă ciuperci și kaizer. Se ornează cu caşcaval ras, după gust.

 Se aşază rondelele într-o tavă cu hârtie de copt şi se dau cuptor cam 25 de minute sau până se rumenesc, la foc mic, pentru ca aluatul să nu rămână crud în mijloc. Veţi vedea că se vor umfla mult.

 

Timp de pregătire: 25 min

Timp de coacere: 25 min

 

Poftă Bună!

Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu: https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2019/11/foietaj-cu-ciuperci-si-kaizer.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv foietaj cu ciuperci si kaizer" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

Rocsi 1

22.11.2019, 20:25

Imi plac foietajele aperitiv, cu diverse umpluturi!

Ancutsa 1

24.11.2019, 16:31

Rocsi, ma bucur ca iti plac!

oanapl 1

21.12.2019, 21:33

Delicioasa reteta ta!

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tocana de hribi