Aperitiv lipii cu branza si ceapa

de Rahela Velicu in Aperitive / Garnituri, 12 Apr 2016 | 26409 vizualizari

 

Cat de gustoase sunt aceste lipii. Pentru realizarea lor m-am inspirat din reteta Jamilei si am scris-o si pe site-ul meu http://noiinbucatarie.ro/lipii-cu-branza-si-ceapa/

 

INGREDIENTE

  • 525 g faina
  • 300 ml lapte
  • 1 plic de drojdie uscata (7g)
  • 70 g ulei
  • 1 ou
  • 500 g branza
  • 4 fire de ceapa verde
  • sare
  • 50 ml ulei
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv lipii cu branza si ceapa:

Mai intai pregatim aluatul. Incalzim laptele foarte putin si dizolvam drojdia in el. Punem faina intr-un bol si adaugam laptele cu drojdia si oul. Amestecam si adaugam si uleiul si un praf de sare si framantam putin. Aluatul este moale, dar nelipicios. Daca este lipicios, mai adaugati un praf de faina.

Lasam la dospit in loc calduros pentru 40-50 de minute.

Branza o dam prin razatoarea mare si o amestecam cu ceapa tocata marunt.

Dupa ce s-a dospit aluatul, trecem la pregatirea lipiilor. Rupem putina coca si o intindem cu facaletul pe blatul pe care am presarat faina din abundenta . In mijlocul foii intinse punem 1 lingura cu varf sau chiar 2 linguri de branza cu ceapa si unim toate colturile. Intoarcem cu partea unita in jos si intindem din nou cu facaletul. Procedam la fel pana terminam aluatul si formam toate lipiile umplute.

Punem cate o lipie in tigaia incinsa si unsa cu un strop de ulei. O intoarcem si pe partea cealalta si o lasam 4-5 minute la foc mic pe fiecare parte. Le coacem la fel pe toate.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Sunt foarte gustoase si simple, fara umplutura.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv lipii cu branza si ceapa" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Chupe de camarones- supa peruana de creveti.Reteta nr.46  din  Best soups in the World

de Ksenya 5

ieri la 13:30

Prajitura de post cu foi si crema de budinca cu suc Fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Omleta in crusta de malai