Aperitiv lipii cu branza si ceapa

de noiinbucatarie in Aperitive / Garnituri, 12 Apr 2016 | 9994 vizualizari

 

Cat de gustoase sunt aceste lipii. Pentru realizarea lor m-am inspirat din reteta Jamilei si am scris-o si pe site-ul meu http://noiinbucatarie.ro/lipii-cu-branza-si-ceapa/

 

INGREDIENTE

  • 525 g faina
  • 300 ml lapte
  • 1 plic de drojdie uscata (7g)
  • 70 g ulei
  • 1 ou
  • 500 g branza
  • 4 fire de ceapa verde
  • sare
  • 50 ml ulei
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv lipii cu branza si ceapa:

Mai intai pregatim aluatul. Incalzim laptele foarte putin si dizolvam drojdia in el. Punem faina intr-un bol si adaugam laptele cu drojdia si oul. Amestecam si adaugam si uleiul si un praf de sare si framantam putin. Aluatul este moale, dar nelipicios. Daca este lipicios, mai adaugati un praf de faina.


Lasam la dospit in loc calduros pentru 40-50 de minute.


Branza o dam prin razatoarea mare si o amestecam cu ceapa tocata marunt.


Dupa ce s-a dospit aluatul, trecem la pregatirea lipiilor. Rupem putina coca si o intindem cu facaletul pe blatul pe care am presarat faina din abundenta . In mijlocul foii intinse punem 1 lingura cu varf sau chiar 2 linguri de branza cu ceapa si unim toate colturile. Intoarcem cu partea unita in jos si intindem din nou cu facaletul. Procedam la fel pana terminam aluatul si formam toate lipiile umplute.


Punem cate o lipie in tigaia incinsa si unsa cu un strop de ulei. O intoarcem si pe partea cealalta si o lasam 4-5 minute la foc mic pe fiecare parte. Le coacem la fel pe toate.


Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Sunt foarte gustoase si simple, fara umplutura.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv lipii cu branza si ceapa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei

Panini Maker

- 32 %
249.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

RuxyRux 1

13.04.2016, 20:39

Arata grozav!

noiinbucatarie 1

13.04.2016, 23:15

Multumesc!

dantes 1

05.05.2016, 06:23

Bune!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Dovlecei la borcan pentru iarna
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Placinta boiereasca