Tarta cu piept de pui si ciuperci

de Gicuta in Aperitive / Garnituri, 16 Aug 2015 | 9517 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 250 g faina
  • 125 g unt
  • 1 galbenus
  • 1 lingura smantana
  • Umplutura:
  • 300 g piept de pui
  • 300 g ciuperci
  • 200 g cascaval
  • 200 ml smantana
  • 3 oua+ 1albus
  • 1/2 ardei gras rosu si verde
  • o ceapa
  • sare
  • piper
  • 3 linguri ulei de masline
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu piept de pui si ciuperci:

Preparare blat:

Amestecam cu mainile faina, sarea si untul rece taiat cubulete, adaugam galbenusul (albusul il vom folosi la umplutura) si o lingura de smantana. Framantam doar cat sa obtinem un aluat omogen. Impachetam aluatul in folie alimentara si il punem in frigider timp de 30 minute.

Preparare umplutura:

Tocam ceapa solzisori si o calim in uleiul   de masline. Taiem fasii subtiri pieptul de pui si adaugam la ceapa calita. Dupa cateva minute punem ardeiul si ciupercile taiate cubulete si lasam sa fiarba la foc mic pana scade tot lichidul  lasat. Dam deoparte si lasam la racit.

Scoatem aluatul din frigider il intindem si-l asezam intr-o forma rotunda tapetata cu hartie de copt. Intepam din loc in loc cu furculita si dam la cuptorul preincalzit aprox 15 minute. Dupa acest timp il scoatem din cuptor, punem amestecul de ciuperci si piept de pui iar deasupra turnam ouale batute cu smantana sare si piper. Radem cascavalul si punem inapoi in cuptor inca aprox 30 minute pana tarta se rumeneste frumos.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu piept de pui si ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Chiftelute de pui la cuptor