Aperitiv omleta portofel cu sunca si cașcaval

de RODIMUR in Aperitive / Garnituri, 1 Iun 2017 | 2733 vizualizari

 

O omletă gustoasă și consistentă, mai ales dimineața, înainte de a începe o nouă zi de muncă...
Prima dată am mâncat o astfel de omletă la Avignon, în sudul Franței și mi-a plăcut foarte mult, pentru că nu era uscată, ci moale pe interior, iar șunca îi dădea un gust foarte bun.
E o omletă împăturită, care seamănă cu un portofel...

 

INGREDIENTE

  • 4 ouă
  • 100 grame șuncă
  • 100 grame cașcaval
  • ulei pentru prăjit
  • sare
  • piper
Portii: 2
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv omleta portofel cu sunca si cașcaval:

Șunca se taie în bucățele mici, iar cașcavalul se răzuie fin.

Se bat ouăle cu sarea și piperul.

În tigaia încinsă, se toarnă ouăle bătute și se face focul mic. Cu paleta se înțeapă pe alocuri omleta, pentru a se coace bine pe toată suprafața, iar când a prins consistență, se pune cașcavalul răzuit și apoi șunca tăiată pe o jumătate din suprafața omletei. Cu paleta se aduce cealaltă jumătate peste cea garnisită cu șuncă și cașcaval și se lasă încă pe aragaz, la foc mic. Când s-a rumenit bine pe o parte, omleta se întoarce pe cealaltă față, pentru a se coace la fel.

Se servește caldă, cu o salată asortată, sau cu roșii.

 

TIPS-URI

1

Nu turnați omleta în tigaie, decât atunci când s-a încins uleiul.

2

Prăjiți omleta la foc mic, ca să o rumeniți și nu să o ardeți.

3

Omleta este foarte bună și fără cașcaval, sau dacă-l răzuiți deasupra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv omleta portofel cu sunca si cașcaval" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Bucheuri cu branza pufoasa si somon fume