Aperitiv oua cu maioneza si marar

de Ancutsa in Aperitive / Garnituri, 10 Mar 2018 | 1548 vizualizari

 

Nu am mai mâncat de mult timp ouă cu maioneză şi mărar şi mi-era dor de savoarea lor, aşa că am pregătit câteva. Această reţetă am învăţat-o de la tata.

 

INGREDIENTE

  • 3 ouă mari, fierte
  • gălbenuşul unui ou crud
  • zeama de la o jumătate de lămâie
  • 1 lingură muştar
  • sare şi piper negru măcinat
  • puţin ulei
  • puţin oţet 
  • 1 lingură apă
  • câteva fire de mărar
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv oua cu maioneza si marar:


Se scot din frigider oul crud şi muştarul, pentru a le aduce la temperatura camerei. Este important ca toate ingredientele să aibă aceeaşi temperatură.


Se fierb ouăle tari. Se lasă să se răcească, apoi se curăţă şi se taie în jumătăţi.


Pentru umplutură: se fărâmă toate gălbenuşurile fierte, se amestecă împreună cu muştarul, sarea, piperul, gălbenuşul crud şi zeama de lămâie. Se obţine o pastă, peste care se picură uleiul în fir subţire, amestecând continuu cu un tel până devine cremoasă şi consistentă. Se prepară atâta maioneză câtă dorim.


Se umplu albuşurile cu maioneză, având grijă să păstrăm cam două linguri şi pentru sos. Se aşază ouăle pe un platou.


Pentru sos: maioneza rămasă se subţiază cu o lingură de apă şi câteva picături de oţet, amestecând bine.


Se toarnă sosul peste ouă, se decorează cu fire de mărar şi măsline, alor mei le plac cele kalamata, pentru că sunt mai aromate.


Poftă Bună!


Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2018/03/oua-cu-maioneza-si-marar.html


Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv oua cu maioneza si marar" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

Gherca Daniela 1

11.03.2018, 09:48

mirela0911 1

11.03.2018, 10:40

Sunt bune dar eu le vreau fara marar!

Ancutsa 1

11.03.2018, 14:16

Va multumesc mult!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4328 puncte

Mitinita

4091 puncte

Gherca Daniela

3906 puncte

Rocsi

3502 puncte

katty

3243 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chiftelute cu naut si legume
  • 27

    V

  • 28

    S

  • 29

    D

  • 30

    L

  • 01

    MA

  • 02

    MI

  • 03

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv frittata cu paste si legume