Aperitiv pariziene umplute cu loboda rosie

de Valclaudia in Aperitive / Garnituri, 31 Mai 2017 | 381 vizualizari

 

reteta pentru picnic

 

INGREDIENTE

Umplutura:

  •  cca 500 gr. frunze loboda rosie (desprinse de pe tulpini)
  • 30 ml ulei
  • sare si piper dupa gust
  • 4 linguri de gris

Aluatul:

  • 1 cub de drojdie
  • 1 lingurita zahar tos
  • 1 lingurita rasa de sare
  • 250 ml apa calduta
  • cca 550-600 gr faina alba
  • 20 ml ulei

In plus:

  • 1 ou de casa
  • seminte de susan
Portii: 9
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv pariziene umplute cu loboda rosie:

Desprindem frunzele de loboda de pe tulpini, le spalam bine si le taiem fasii, apoi le punem la calit in putin ulei. Presaram sare si piper, dupa gust, amestecam din cand in cand si lasam la foc, pana scade apa lasata si ramane doar uleiul. Punem grisul, amestecam si lasam la racit.


Drojdia se zdrobeste intre degete, intr-un vas incapator, punem sarea si zaharul, adaugam apa calduta si faina, apoi framantam un aluat elestic.


La final, adaugam uleiul si framantam pana se desprinde aluatul de pe maini.


Acoperim aluatul cu un prosop curat de bucatarie si il lasam in loc ferit de curenti, la dospit, pana isi tripleaza volumul.


Preincalzim cuptorul la 175 grade C.


Impartim aluatul in 9 parti egale.


Fiecare parte, o intindem cu sucitorul pe masa de lucru infainata, vezi foto, la baza, asezam umplutura de loboda, in partea opusa taiem aluatul in fasii paralele si rulam strans, asa incat sa nu se scurga din umplutura in tava.


Ungem parizienele cu ou batut, presaram seminte de susan si dam la copt pentru 30-35 minute, pana se umfla si se rumenesc frumos.


Se pot servi fierbinti, calde sau reci...


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv pariziene umplute cu loboda rosie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

oanapl 1

01.06.2017, 19:25

Interesanta reteta!

mihaelar63 1

04.06.2017, 00:17

Interesanta umplutura

noiinbucatarie 1

13.06.2017, 15:51

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura desteapta

de oanapl 5

ieri la 21:50

Prăjitură cu cremă de brânză

de oanapl 5

ieri la 21:42

Supă cremă de cartofi cu fructe de mare

ieri la 20:41

Tiramisu

de ancutsa 5

ieri la 20:11

Salata cu dovlecei la gratar si ton

de Rocsi 9

ieri la 19:48

RETETA RECOMANDATA
Oua de Paste