Aperitiv pariziene umplute cu loboda rosie

de Valclaudia in Aperitive / Garnituri, 31 Mai 2017 | 1355 vizualizari

 

reteta pentru picnic

 

INGREDIENTE

Umplutura:

  •  cca 500 gr. frunze loboda rosie (desprinse de pe tulpini)
  • 30 ml ulei
  • sare si piper dupa gust
  • 4 linguri de gris

Aluatul:

  • 1 cub de drojdie
  • 1 lingurita zahar tos
  • 1 lingurita rasa de sare
  • 250 ml apa calduta
  • cca 550-600 gr faina alba
  • 20 ml ulei

In plus:

  • 1 ou de casa
  • seminte de susan
Portii: 9
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv pariziene umplute cu loboda rosie:

Desprindem frunzele de loboda de pe tulpini, le spalam bine si le taiem fasii, apoi le punem la calit in putin ulei. Presaram sare si piper, dupa gust, amestecam din cand in cand si lasam la foc, pana scade apa lasata si ramane doar uleiul. Punem grisul, amestecam si lasam la racit.


Drojdia se zdrobeste intre degete, intr-un vas incapator, punem sarea si zaharul, adaugam apa calduta si faina, apoi framantam un aluat elestic.


La final, adaugam uleiul si framantam pana se desprinde aluatul de pe maini.


Acoperim aluatul cu un prosop curat de bucatarie si il lasam in loc ferit de curenti, la dospit, pana isi tripleaza volumul.


Preincalzim cuptorul la 175 grade C.


Impartim aluatul in 9 parti egale.


Fiecare parte, o intindem cu sucitorul pe masa de lucru infainata, vezi foto, la baza, asezam umplutura de loboda, in partea opusa taiem aluatul in fasii paralele si rulam strans, asa incat sa nu se scurga din umplutura in tava.


Ungem parizienele cu ou batut, presaram seminte de susan si dam la copt pentru 30-35 minute, pana se umfla si se rumenesc frumos.


Se pot servi fierbinti, calde sau reci...


Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv pariziene umplute cu loboda rosie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 25 %
239.99 lei
179.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

oanapl 1

01.06.2017, 19:25

Interesanta reteta!

mihaelar63 1

04.06.2017, 00:17

Interesanta umplutura

Rahela Velicu 1

13.06.2017, 15:51

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Panacris

5592 puncte

Lau

Lau 9

4159 puncte

Constelatialeu

3711 puncte

RODIMUR

2956 puncte

Rocsi

2904 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Preanici, sau turtite dulci basarabene

de RODIMUR 7

ieri la 21:48

Portokalopita - placinta greceasca cu portocale si iaurt

de oanapl 6

ieri la 21:10

Salata de cartofi cu ardei kapia copti

de Rocsi 9

pe 26.09 la 20:32

Omleta cu spanac si mozzarella

de RODIMUR 7

pe 26.09 la 20:29

Vinete cu ton si cascaval la cuptor

de oanapl 6

pe 26.09 la 18:16

RETETA RECOMANDATA
Briose cu cascaval