Aperitiv pariziene umplute cu loboda rosie

de Valclaudia in Aperitive / Garnituri, 31 Mai 2017 | 2806 vizualizari

 

reteta pentru picnic

 

INGREDIENTE

Umplutura:

  •  cca 500 gr. frunze loboda rosie (desprinse de pe tulpini)
  • 30 ml ulei
  • sare si piper dupa gust
  • 4 linguri de gris

Aluatul:

  • 1 cub de drojdie
  • 1 lingurita zahar tos
  • 1 lingurita rasa de sare
  • 250 ml apa calduta
  • cca 550-600 gr faina alba
  • 20 ml ulei

In plus:

  • 1 ou de casa
  • seminte de susan
Portii: 9
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv pariziene umplute cu loboda rosie:

Desprindem frunzele de loboda de pe tulpini, le spalam bine si le taiem fasii, apoi le punem la calit in putin ulei. Presaram sare si piper, dupa gust, amestecam din cand in cand si lasam la foc, pana scade apa lasata si ramane doar uleiul. Punem grisul, amestecam si lasam la racit.

Drojdia se zdrobeste intre degete, intr-un vas incapator, punem sarea si zaharul, adaugam apa calduta si faina, apoi framantam un aluat elestic.

La final, adaugam uleiul si framantam pana se desprinde aluatul de pe maini.

Acoperim aluatul cu un prosop curat de bucatarie si il lasam in loc ferit de curenti, la dospit, pana isi tripleaza volumul.

Preincalzim cuptorul la 175 grade C.

Impartim aluatul in 9 parti egale.

Fiecare parte, o intindem cu sucitorul pe masa de lucru infainata, vezi foto, la baza, asezam umplutura de loboda, in partea opusa taiem aluatul in fasii paralele si rulam strans, asa incat sa nu se scurga din umplutura in tava.

Ungem parizienele cu ou batut, presaram seminte de susan si dam la copt pentru 30-35 minute, pana se umfla si se rumenesc frumos.

Se pot servi fierbinti, calde sau reci...

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv pariziene umplute cu loboda rosie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Oua umplute cu ton