Aperitiv placinta cu branza si spanac

de oanapl in Mancare copii, 4 Iun 2021 | 2805 vizualizari

 

Nouă ne plac foarte mult plăcintele cu brânză. Aceasta este aproximativ asemănătoare plăcintei grecești Spanakopita, dar în cazul acesteia se folosește brânză sărată (feta, telemea). Nouă ne place brânză dulce.

 

INGREDIENTE

  • 400 g foi subțiri de plăcintă
  • ulei pentru stropit foile (sau unt topit)
  • Umplutura de brânză:
  • 30g unt
  • o legătură de ceapă verde
  • 3-4 căței de usturoi sau 2 lingurițe rase usturoi granulat
  • 350g spanac congelat (bucăți mai mari)
  • 4 ouă
  • 500 g brânză de vaci dulce
  • sare
  • piper
  • pătrunjel verde
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv placinta cu branza si spanac:

Într-o tigaie încăpătoare topești untul și adaugi ceapa verde și usuturoiul tăiate rondele și un praf de sare. Lași să se călească pentru 1-2 minute, apoi adaugi spanacul congelat și lași să fiarbă până când scade apa și apoi lași să se răcească.
Mixezi ouăle bine și asezonezi cu sare, piper negru proaspăt măcinat și usturoi granulat. Adaugi brânza sfărâmată și apoi adaugi pătrunjelul tocat și legumele răcorite.Amesteci totul bine cu o lingură. 
Pui cuptorul la încins la 170 C cu ventilație (căldură sus+ jos) respectiv treapta medie la cele cu gaz.
Ungi tava cu puțin ulei și pui prima foaie. O stropești cu ulei (sau unt topit) și o așezi pe a doua. Continui așa cu primele 5 foi din pachet. Este foarte important să le stropim individual cu grăsime.
Torni umplutura, nivelezi cu spatula și aduci foile de plăcintă deasupra, apoi continui cu întinzi4 foi (stropite cu ulei și ele), iar ultimele 3 foi le pui tip acordeon sau evantai (plisate sau mototolite) și le ungi cu ulei.
Introduci plăcinta în cuptorul preîncins la 170 C cu ventilație pentru 30 de minute și apoi verifici stadiul de coacere al plăcintei. Reduci căldura la 160 C și o mai lași 15 minute la cuptor. Scoți plăcinta, o lași să se răcorească puțin și o servești.

 

TIPS-URI

1

Puteți folosi și spanac proaspăt pe care îl tocați mărunt și-l lăsați să fiarbă câteva minute până când se evaporă apa. Eu nu am găsit spanac proaspăt și am folosit congelat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv placinta cu branza si spanac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

oanapl 1

06.06.2021, 14:21

Vă mulțumesc pentru aprecieri!

Rocsi 1

06.06.2021, 21:45

Pentru ai mei este una din cele mai bune placinte!

oanapl 1

07.06.2021, 15:25

Da, e chiar delicioasă, Rocsi.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Ficatei cu sos bechamel