Aperitiv placinte cu sunca si cascaval

de gabrielasfechis in Aperitive / Garnituri, 12 Mai 2017 | 4287 vizualizari

 

Saptamana asta am mers pe bucataria jamilei. Aceasta reteta m-a impresionat, nu doar din cauza gustului, ci si a texturii aluatului si usurinta cu care se lucra.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina
  • 1 plic drojdie uscata
  • 300 ml lapte
  • 1 ou
  • 1 praf de sare
  • 3 linguri ulei

Umplutura :

  • 150 gr cascaval
  • 150 gr sunca
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv placinte cu sunca si cascaval:

Drojdia am pus-o peste laptele cald si am lasat-o sa se dizolve.

Intr-un bol, am pus faina, i-am facut o gaura in mijloc si am adaugat laptele cu drojdia si oul si am inceput sa le framant, pana s-au omogenizat destul de bine. Apoi am adaugat sarea si uleiul si am continuat sa framant in bol putin, apoi vreo 5-6 minute pe masa de lucru pana nu s-a mai legat aluatul de maini.

Am acoperit cu folie alimentara si am lasat la dospit timp de 40 minute.

Sunca si cascavalul l-am taiat cuburi mici si subtiri, dar se pot da si pe razatoare.

Apoi am luat aluatul si l-am impartit in 10 bile de dimensiunea unui ou.

Cu mainile, am intins usor aluatul, am adaugat din compozitie dupa preferinta si apoi am impaturit aluatul la margini, apoi l-am intors invers si l-am mai intins putin tot cu mainile ca sa aibe o foma mai rotunda.

Intr-o tigaie unsa cu ulei si incinsa bine, am pus o placinta, am lasat-o 3 minute pe o parte si 2-3 pe cealalta.

Sunt foarte bune, nu ies clicoase si a doua zi, sunt tot gustoase.

Pofta buna :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv placinte cu sunca si cascaval" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Aperitiv crochete din branza de burduf