Placinte cu urda

de RuxyRux in Aperitive / Garnituri, 23 Ian 2011 | 10066 vizualizari

 

Delicioase!!!!

 

INGREDIENTE

  Aluat:

  • 3 oua
  • 200 ml iaurt
  • 100 ml lapte
  • 70 ml ulei
  • 1/2 cubulet drojdie( sau o jumatate de pachetel drojdie uscata)
  • 1/2 lingurita sare
  • faina cat cuprinde sa iasa un aluat care nu se lipeste de maini si se framanta frumos.

Umplutura:

  • o bucata de urda( 400 gr)
  • o legatura marar
  • putina sare
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinte cu urda:

Framantam un aluat elastic. Nu e nevoie sa framantam foarte mult doar atat cat sa incorporam bine ingredientele si sa obtinem un aluat maleabil.


Lasam la dospit la loc cald, o jumatate de ora in vasul acoperit cu un servet.


Facem compozitia de urda amestecand-o cu mararul si sarea.


Rupem aluatul in 8 bucati.


Intindem pe planseta infainata fiecare bucata intr-o foaie rotunda, o umplem cu urda si apoi pliem marginea. Lipim bine cu degetul apasand pe marginea placintei si apoi o prajim in uleiul bine incins. Intoarcem placinta, avem grija sa nu se arda.


O scoatem pe un prosop de hartie sa indepartam excesul de ulei.


Dupa 4 placinte schimbam uleiul pentru ca va incepe sa se arda.


Servim placintele calde...sunt atat de gustoase!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinte cu urda" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (27)

mirela0911 1

24.01.2011, 21:48

as vrea si eu dar fara marar

elena1988 1

26.01.2011, 16:14

feliciacristea46 1

20.09.2013, 19:50

si eu mor edupa ele, dar cu branza !

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

MotanLaOale

9960 puncte

Rocsi

9430 puncte

RODIMUR

7650 puncte

mirela0911

7550 puncte

 merisor

7550 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Lebar de casa
  • 12

    MI

  • 13

    J

  • 14

    V

  • 15

    S

  • 16

    D

  • 17

    L

  • 18

    MA

RETETA RECOMANDATA
Blinii - placinte cu diverse umpluturi