Aperitiv rulada cu carnati si mozzarella in aluat fraged

de Merisor in Aperitive / Garnituri, 14 Sep 2018 | 4270 vizualizari

 

 
Este minunată, servită ca aperitiv sau luată la pachet, această Ruladă cu cârnați și mozzarella în aluat fraged!
E ca un baton din aluat, ușor crocant la exterior și cu surprize plăcute la interior.
 

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 1 ou
  • 200 g unt cu 82% grăsime
  • 200 ml apă rece
  • 500 g făină
  • sare
  • 1 lingură oțet
  • 1 ou, pentru uns
  • puțin mac
  • Pentru umplutură:
  • 8 cârnați subțiri
  • 400 g pastramă de porc
  • 400 g mozzarella rasă
  • fâșii de gogoșari murați
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv rulada cu carnati si mozzarella in aluat fraged:

Pentru aluat, cernem făina într-un vas și o amestecăm cu puțină sare.

Facem o adâncitură la mijlocul ei și punem acolo: oul, untul rece tăiat în cuburi și oțetul.

Cu vârful degetelor frământăm rapid aluatul, adăugând, treptat și apa rece.

Vom obține un aluat ușor moale, dar nelipicios.

Înfășurăm aluatul într-o folie alimentară și îl dăm la rece pentru 15-20 de minute.

Împărțim aluatul în patru părți pe care le întindem în foi subțiri.

Ungem foile cu ketchup, așezăm felii subțiri de pastramă, apoi presărăm mozzarella rasă și fâșii de gogoșari murați.

Așezăm la capete câte doi cârnați, prăjiți în prealabil și rulăm începând de la capetele cu cârnați.

Presăm bine aluatul pe margini pentru a nu ieși mozzarella din rulou, când se va topi în cuptor.

Așezăm rulourile în tava tapetată cu hârtie de copt, le ungem cu ou bătut și presărăm mac.

Dăm tava la cuptor, pentru 20-25 minute la 180 de grade, sau până când rulourile sunt bine rumenite la exterior.

Lăsăm rulourile să se tempereze, apoi le putem porționa și servi alături de legume proaspete sau după pofta inimii.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv rulada cu carnati si mozzarella in aluat fraged" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

oanapl 1

16.09.2018, 23:22

Ce bine arata!

RuxyRux 1

03.10.2018, 19:37

Un aperitiv grozav de bun! Imi place cum arata!

simona72 1

24.02.2019, 14:35

Spre rusinea mea si pe asta am ratat-o ? Super faina!!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu crema de capsuni

pe 04.05 la 20:15

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Chec aperitiv(2)