Aperitiv rulada cu carnati si mozzarella in aluat fraged

de merisor in Aperitive / Garnituri, 14 Sep 2018 | 295 vizualizari

 

 
Este minunată, servită ca aperitiv sau luată la pachet, această Ruladă cu cârnați și mozzarella în aluat fraged!
E ca un baton din aluat, ușor crocant la exterior și cu surprize plăcute la interior.
 

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 1 ou
  • 200 g unt cu 82% grăsime
  • 200 ml apă rece
  • 500 g făină
  • sare
  • 1 lingură oțet
  • 1 ou, pentru uns
  • puțin mac
  • Pentru umplutură:
  • 8 cârnați subțiri
  • 400 g pastramă de porc
  • 400 g mozzarella rasă
  • fâșii de gogoșari murați
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv rulada cu carnati si mozzarella in aluat fraged:

Pentru aluat, cernem făina într-un vas și o amestecăm cu puțină sare.


Facem o adâncitură la mijlocul ei și punem acolo: oul, untul rece tăiat în cuburi și oțetul.


Cu vârful degetelor frământăm rapid aluatul, adăugând, treptat și apa rece.


Vom obține un aluat ușor moale, dar nelipicios.


Înfășurăm aluatul într-o folie alimentară și îl dăm la rece pentru 15-20 de minute.


Împărțim aluatul în patru părți pe care le întindem în foi subțiri.


Ungem foile cu ketchup, așezăm felii subțiri de pastramă, apoi presărăm mozzarella rasă și fâșii de gogoșari murați.


Așezăm la capete câte doi cârnați, prăjiți în prealabil și rulăm începând de la capetele cu cârnați.


Presăm bine aluatul pe margini pentru a nu ieși mozzarella din rulou, când se va topi în cuptor.


Așezăm rulourile în tava tapetată cu hârtie de copt, le ungem cu ou bătut și presărăm mac.


Dăm tava la cuptor, pentru 20-25 minute la 180 de grade, sau până când rulourile sunt bine rumenite la exterior.


Lăsăm rulourile să se tempereze, apoi le putem porționa și servi alături de legume proaspete sau după pofta inimii.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv rulada cu carnati si mozzarella in aluat fraged" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

Razvan Constantinescu 1

16.09.2018, 20:35

Adi 1

16.09.2018, 21:37

Foarte buna!

oanapl 1

16.09.2018, 23:22

Ce bine arata!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

RODIMUR

6830 puncte

Rocsi

4730 puncte

mirela0911

4180 puncte

 Adi

3690 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Cartofi gratinaţi la cuptor