Homemade Mozzarella I

de _Alina_ in Aperitive / Garnituri, 19 Mai 2012 | 4288 vizualizari

 

Cui nu-i place mozzarella?!
Daca sunteti iubitori de mozzarela, azi va voi invata cum sa faceti acasa aceasta banzica delicioasa. Nu e greu, dar cere multa rabdare si timp.

 

INGREDIENTE

  • 7 l lapte integral
  • 500 ml zer (sau iaurt)
  • cheag (daca folositi pastile -> 1/2 tableta dizolvata in 4 linguri de apa, daca folositi lichid -> 14-16 picaturi)
  • apa
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Homemade Mozzarella I:

1. Punem laptele + zerul intr-un vas de inox pe foc si incalzim pana la 30 °C.
2. Oprim focul, adaugam cheagul si invartim.
3. Punem deasupra vasului un capac si il invelim cu un prosop.
4. Dupa 1 h scoatem capacul si taiem coagulul in patrate. Acoperim din nou cu capacul si prosopul si mai lasam 1 h.
5. Scoatem coagulul intr-o sita si il lasam la scurs cam 2 h, timp in care il intoarceti (cam la 40 min)
6. Taiem coagulul in felii mici pe care le punem in sita cam 30 min.


7. Infierbantati 2 l apa.
8. Puneti feliutele de branza intr-un vas si turnati apa fierbinte peste ele.


9. Invartiti branza cu o lingura de lemn pana se omogenizeaza si devine elastica.


10. Intr-un alt vas puneti apa rece si sare.
11. Formati bilute din branzica si punetile in bolul cu apa rece. Le lasati in apa 5-10 min.


12. Scoateti bilutele de branza din apa si lasati-le la scurs 5 min.


13. Impachetati si dati la frigider, lasati la maturat min 7 zile (desi recomandat este 40 zile).


14. Rezista in frigider pana la 1 - 1 1/2 luna (poate si mai mult, dar la noi se termina in cateva saptamani :))

 

TIPS-URI

1

Eu folosesc lapte de la tara, nu stiu daca iese cu lapte pasteurizat pt ca nu am incercat... Asa ca cine nu are parinti/bunici la tara sa si-i cumpere :P

2

Din 7 l de lapte ies ~ 800 g mozzarella.

3

Iese si fara sa adaugati zer/iaurt - e putin mai tare (nu mult)

Daca ti-a placut reteta noastra "Homemade Mozzarella I" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Aparat de vidare V3840-I

- 120 lei
1199.99 lei
1079.99 lei

Mixer compact cu bol

- 28 %
499.99 lei
359.99 lei

COMENTARII (25)

Teona 1

29.05.2012, 19:54

bestiala reteta!

Teona 1

29.05.2012, 19:58

unde gasesc cheag?

_Alina_ 1

30.05.2012, 09:09

Merci Teona!
Eu am gasit cheag la un magazin naturist, dar banuiesc ca se gaseste si in magazinele din piata.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Aluat de pizza rapid si pizza Romana