Aperitiv rulada cu sunca, cascaval si mazare

de mirela0911 in Aperitive / Garnituri, 15 Mai 2017 | 4885 vizualizari

 

Este un aperitiv numai bun de pus in cosul pentru picnic! Dar la fel de bun este si pentru pachetel la scoala sau la serviciu, alaturi de un pahar de iaurt.
"Reteta pentru picnic"

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 1 lgt rasa de sare
  • 25 g drojdie proaspata
  • 1 lgt zahar
  • 30 ml ulei
  • 1 ou
  • ketchup de casa
  • 10 felii de sunca
  • 6 felii de cascaval
  • 1 conserva mica mazare
  • 1 ou pentru uns
  • verdeturi de Provence Kotanyi
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv rulada cu sunca, cascaval si mazare:

Blatul: Intr-o craticioara, se incalzesc 100 ml apa, se adauga zaharul, 2 lg faina si drojdia. Se amesteca pana se dizolva, apoi se lasa la dospit. Intr-un vas, se cerne faina. Se adauga sarea, oul batut, uleiul si maiaua crescuta. In craticioara in care a fost maiaua, se pune apa sa se incalzeasca usor. Se framanta un aluat potrivit, adaugand apa cate putin, atat cat este necesar. Se lasa la loc caldut sa isi dubleze volumul.

Pe masa de lucru infainata, se ia jumatate din aluat si se intinde in forma dreptunghiulara. Se unge peste tot cu ketchup de casa, se asaza feliile de sunca in doua randuri, iar pe mijloc cascavalul. Se presara mazare, apoi se ruleaza cat mai strans. Se asaza in tava tapetata cu hartie de copt. La fel se procedeaza si cu restul. Se aseaza amandoua ruladele in tava si se lasa 15 minute sa mai creasca. Se ung cu oul bine batut si se presara deasupra verdeturi de Provence.

Se da la cuptorul preincalzit, la 180 de grade C, pentru cca. 40-45 de minute, pana se rumenesc frumos si trec testul scobitorii.

Se poate servi atat cald, cat si rece.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Se poate renunta la mazare sau se poate inlocui cu altceva.

2

Se pot coace la fel de bine in tava de chec.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv rulada cu sunca, cascaval si mazare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

mirela0911 1

16.05.2017, 10:38

Vă mulțumesc pentru aprecieri!

dantes 1

16.05.2017, 13:10

Buna!

Ancutsa 1

17.05.2017, 21:05

Arata tare bine, si daca ai mai pus si mazare, e preferata mea!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec aperitiv cu bacon, anghinare, ciuperci de pădure și castraveți murați

pe 24.06 la 21:01

Tartă cu vișine și nucă

pe 24.06 la 19:51

Chec aperitiv cu somon afumat și ardei copt

pe 24.06 la 18:21

Lasagna speciala

pe 21.06 la 22:03

Creveti in sos de unt si vin

pe 19.06 la 18:19

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2550 puncte

Rocsi

2116 puncte

Catalina L

1825 puncte

Valclaudia

1578 puncte

MotanLaOale

1552 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Lipie de orez spaniola