Aperitiv rulouri de jambon, umplute cu branza

de RODIMUR in Aperitive / Garnituri, 5 Ian 2019 | 3082 vizualizari

 

La noi în casă rulourile de jambon, umplute cu salată boeuf, de obicei, sunt la mare căutare. De această dată, pentru că-mi plac brânzeturile și pentru că am vrut să fac altceva, am umplut rulourile cu brânză, preparată ca o cremă. Au ieșit foarte bune și consistente.

 

INGREDIENTE

  • 8 felii de jambon
  • 200-250 grame de brânză grasă de vaci
  • 30-40 grame de unt
  • 2-3 linguri de smântână grasă
  • 1 lingură de ulei de floarea soarelui
  • 1/2 ceapă galbenă/roșie
  • 1/2 legătură de mărar
  • 1/2 linguriță rasă de sare fină
  • 1/2 linguriță rasă de zahăr tos fin
  • Pentru decor:
  • 4-5 linguri de maioneză
  • măsline tăiate
  • feliuțe de roșii
  • feliuțe de ceapă roșie
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv rulouri de jambon, umplute cu branza:

Se face crema de brânză mixând bine brânza de vaci cu: smântâna, untul și uleiul de floarea soarelui. Se adaugă zahărul, sarea, ceapa tăiată mărunt și mărarul tocat fin,  potrivindu-se de gust, conform preferințelor.

Se pun 2 lingurițe încărcate de compoziție pe o feliuță de jambon și se rulează. Se procedează la fel până ce se umplu toate feliile de jambon. 

Dacă nu aveți maioneză gata preparată pentru decor, va trebui să o faceți rapid, din: 2 gălbenușuri fierte, 1 gălbenuș crud, 1/2 linguriță de muștar clasic, 25-30 ml de ulei de floarea soarelui și zeamă de lămâie. Se mixează maioneza până devine tare, numai bună pentru decorare.

Se decorează rulourile, după preferință și se țin în frigider, la rece, până la servire.

 

TIPS-URI

1

Pentru a face o cremă onctuoasă și bună de brânză va trebui să găsiți o brânză naturală, grasă de vaci. Nu alegeți brânza foarte scursă de zer (zerul privine din lapte, nu este un adaos alimentar de nedorit!) care, orice i-ați face va rămâne uscată, nisipoasă și înecăcioasă. Din brânza prea scursă nu se poate face o cremă onctuoasă și fină.

2

Mixați foarte bine brânza cu: smântâna, untul și uleiul pentru o cremă fină și plăcută.

3

Ceapa, mărarul, sarea și zahărul se adaugă, după gust, abia după ce s-a mixat suficient brânza.

4

Țineți rulourile la frigider, până la epuizare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv rulouri de jambon, umplute cu branza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

RODIMUR 1

05.01.2019, 20:06

Da, Rocsi, sunt tare faine... Noi facem de obicei, la sărbători, de regulă când avem invitați, dar acum, deși am fost singuri, tot am făcut... Pentru că ne plac...!

mirela0911 1

06.01.2019, 19:13

Sunt tare bune si de efect!

RODIMUR 1

06.01.2019, 19:45

Așa este, Mirela...Mulțumesc frumos!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Chupe de camarones- supa peruana de creveti.Reteta nr.46  din  Best soups in the World

de Ksenya 5

ieri la 13:30

Prajitura de post cu foi si crema de budinca cu suc Fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

Reteta de salata de fasole rosie cu porumb si ardei gras

de oanapl 7

pe 25.03 la 19:25

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Bilute de branza