Aperitiv rustic cu spanac, mazare si branzeturi

de RuxyRux in Aperitive / Garnituri, 13 Oct 2013 | 12235 vizualizari

 

Un aperitiv minunat pentru o seara de duminica in familie :), un blat grozav de bun asemanator cu cel de tarta dar totodata si cu cel de foietaj si o compozitie foarte foarte gustoasa, il recomand cu drag :)

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 300 gr faina, plus o mana pentru infainat aluatul
  • 200 gr unt moale
  • 3 galbenusuri
  • 2 linguri pline de smantana
  • un praf de sare
  • 1/4 de lingurita de chimen
  • Umplutura:
  • 3 linguri ulei de masline
  • 5 catei de usturoi
  • 1 morcov
  • 450 gr mazare congelata( sau la cutie)
  • un bol de frunze de spanac proaspat
  • 500 gr smantana groasa
  • 100 ml lapte
  • un praf de sare
  • 2 oua
  • 350 gr branza
  • suvite de cascaval( cateva felii)
  • un galbenus pentru uns
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv rustic cu spanac, mazare si branzeturi:

Blatul de face simplu si usor framantand un aluat din ingredientele de mai sus ( in maxim doua minute), pe care il vom infaina si-l vom da la rece dupa ce l-am pus in folie de prospetime.


Mazarea se fierbe in apa pana aproape se inmoaie, apoi se scurge complet de apa.


Intr-o tigaie punem uleiul iar cand se incinge usor adaugam usturoiul tocat din cutit. Punem mazarea, amestecam usor apoi adaugam 300 gr smantana si laptele. Radem morcovul si amestecam bine. Lasam pe foc pana scade aproape tot lichidul. In ultimele 5 minute punem spanacul curatat si spalat bine. Potrivim gustul de sare, nu vom face sosul prea sarat va trebui sa tinem cont si de branza. Lasam putin la racit.


Ouale se vor amesteca cu restul de smantana si cu branza faramitata si apoi cu cealalta compozitie usor racita.


Scoatem de la rece aluatul apoi il intindem pe foaia pergament. Avem grija sa lasam marginile usor ridicate. Intepam cu o furculita din loc in loc coca.


Punem umplutura, si rulam usor marginile peste ea.


Ungem marginile aperitivului cu galbenus de ou si il vom pune la cuptor la 200 de grade pentru aproximativ 35 de minute. Este gata cand se rumeneste frumos.


Il servim dupa dorinta si inspiratie :)


 

TIPS-URI

1

Daca doriti puteti face aperitivul doar cu spanac, sau de ce nu cu ciuperci

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv rustic cu spanac, mazare si branzeturi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 20 %
149.99 lei
119.99 lei

Fierbator Style Black

- 37 %
299.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (39)

Krystyan Trendy 1

18.01.2014, 12:13

bun bun

RuxyRux 1

23.01.2014, 22:07

Multumesc

Pushaa 1

27.01.2014, 15:07

bun

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert guguluf cu mere
  • 12

    D

  • 13

    L

  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

Black Friday Oster Romania
RETETA RECOMANDATA
Rulada de spanac cu somon