Aperitiv rustic cu spanac, mazare si branzeturi

de RuxyRux in Aperitive / Garnituri, 13 Oct 2013 | 16027 vizualizari

 

Un aperitiv minunat pentru o seara de duminica in familie :), un blat grozav de bun asemanator cu cel de tarta dar totodata si cu cel de foietaj si o compozitie foarte foarte gustoasa, il recomand cu drag :)

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 300 gr faina, plus o mana pentru infainat aluatul
  • 200 gr unt moale
  • 3 galbenusuri
  • 2 linguri pline de smantana
  • un praf de sare
  • 1/4 de lingurita de chimen
  • Umplutura:
  • 3 linguri ulei de masline
  • 5 catei de usturoi
  • 1 morcov
  • 450 gr mazare congelata( sau la cutie)
  • un bol de frunze de spanac proaspat
  • 500 gr smantana groasa
  • 100 ml lapte
  • un praf de sare
  • 2 oua
  • 350 gr branza
  • suvite de cascaval( cateva felii)
  • un galbenus pentru uns
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv rustic cu spanac, mazare si branzeturi:

Blatul de face simplu si usor framantand un aluat din ingredientele de mai sus ( in maxim doua minute), pe care il vom infaina si-l vom da la rece dupa ce l-am pus in folie de prospetime.

Mazarea se fierbe in apa pana aproape se inmoaie, apoi se scurge complet de apa. 

Intr-o tigaie punem uleiul iar cand se incinge usor adaugam usturoiul tocat din cutit. Punem mazarea, amestecam usor apoi adaugam 300 gr smantana si laptele. Radem morcovul si amestecam bine. Lasam pe foc pana scade aproape tot lichidul. In ultimele 5 minute punem spanacul curatat si spalat bine. Potrivim gustul de sare, nu vom face sosul prea sarat va trebui sa tinem cont si de branza. Lasam putin la racit.

Ouale se vor amesteca cu restul de smantana si cu branza faramitata si apoi cu cealalta compozitie usor racita.

Scoatem de la rece aluatul apoi il intindem pe foaia pergament.  Avem grija sa lasam marginile usor ridicate. Intepam cu o furculita din loc in loc coca.

Punem umplutura,  si rulam usor marginile peste ea.

Ungem marginile aperitivului cu galbenus de ou si il vom pune la cuptor la 200 de grade pentru aproximativ 35 de minute. Este gata cand se rumeneste frumos.

Il servim dupa dorinta si inspiratie :)

 

TIPS-URI

1

Daca doriti puteti face aperitivul doar cu spanac, sau de ce nu cu ciuperci

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv rustic cu spanac, mazare si branzeturi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de baza pentru paine de casa

pe 16.06 la 20:34

Reteta de hotdog de casa - Simplu si delicios

de Rocsi 9

pe 15.06 la 19:49

Fursecuri americane cu bucati de ciocolata reteta de Chocolate Chip Cookies

pe 15.06 la 14:47

Prajitura Red Velvet un desert elegant si delicios

pe 15.06 la 14:40

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1278 puncte

Rocsi

695 puncte

Lau

Lau 9

260 puncte

vasimur

163 puncte

oanapl

139 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Rulada de pui