Aperitiv spirale cu branza si masline

de mirela0911 in Aperitive / Garnituri, 9 Apr 2017 | 3198 vizualizari

 

Sunt tare bune pentru pachetel langa un iaurt! 

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina alba
  • 1 lgt rasa sare
  • 175 g crema de branza
  • 25 g drojdie proaspata
  • 200 ml lapte
  • 175 g crema de branza
  • 2 oua
  • 30 ml ulei
  • sare, piper dupa gust
  • verdeturi de Provence de la Kotanyi
  • masline negre feliate
Portii: 22
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv spirale cu branza si masline:

Intr-un bol, se cerne faina si se pune sarea. Se adauga ouale, branza si uleiul.

Intr-o craticioara, se pune laptele la incalzit, se adauga 1 lgt zahar, 1 lg faina si drojdia. Se amesteca putin, apoi se lasa sa dospeasca. Dupa ce a dospit, se toarna peste faina si se amesteca totul.

Se framanta un aluat moale si nelipicios si se lasa sa dospeasca, pana isi dubleaza volumul.

Pe masa infainata, se intinde jumatate din aluat, intr-o forma dreptunhiulara.

Branza se amesteca cu sare si piper dupa gust. Se unge foaia cu o parte din acest amestec, se presara ierburi de provence si maslinele negre feliate. Se ruleaza aluatul cat mai strans, apoi se taie in felii de 5 cm grosime.

Se procedeaza la fel si cu restul de aluat. Se asaza spiralele intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se lasa putina distanta intre ele, pentru ca vor mai creste.

Se dau la cuptorul preincalzit, la 180 de grade C, pentru cca 35-40 de minute. Dupa 20-25 de minute, se scoate tava si se ung spiralele cu oul batut. Se mai tin la cuptor, pana se rumenesc frumos.

Se servesc atat calde, cat si reci.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Daca este nevoie, se mai adauga in aluat lapte sau faina.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv spirale cu branza si masline" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de conopida cu iaurt grecesc

ieri la 12:26

Reteta de briose sarate cu sunca si cascaval

pe 27.03 la 15:04

Reteta de Chupe de camarones- supa peruana de creveti, reteta nr.46 din Best soups in the World

de Ksenya 5

pe 27.03 la 13:30

Reteta de prajitura de post cu foi si crema de budinca cu fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tarta umpluta aperitiv