Aperitiv spirale cu branza si masline

de mirela0911 in Aperitive / Garnituri, 9 Apr 2017 | 1062 vizualizari

 

Sunt tare bune pentru pachetel langa un iaurt! 

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina alba
  • 1 lgt rasa sare
  • 175 g crema de branza
  • 25 g drojdie proaspata
  • 200 ml lapte
  • 175 g crema de branza
  • 2 oua
  • 30 ml ulei
  • sare, piper dupa gust
  • verdeturi de Provence de la Kotanyi
  • masline negre feliate
Portii: 22
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv spirale cu branza si masline:

Intr-un bol, se cerne faina si se pune sarea. Se adauga ouale, branza si uleiul.


Intr-o craticioara, se pune laptele la incalzit, se adauga 1 lgt zahar, 1 lg faina si drojdia. Se amesteca putin, apoi se lasa sa dospeasca. Dupa ce a dospit, se toarna peste faina si se amesteca totul.


Se framanta un aluat moale si nelipicios si se lasa sa dospeasca, pana isi dubleaza volumul.


Pe masa infainata, se intinde jumatate din aluat, intr-o forma dreptunhiulara.


Branza se amesteca cu sare si piper dupa gust. Se unge foaia cu o parte din acest amestec, se presara ierburi de provence si maslinele negre feliate. Se ruleaza aluatul cat mai strans, apoi se taie in felii de 5 cm grosime.


Se procedeaza la fel si cu restul de aluat. Se asaza spiralele intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se lasa putina distanta intre ele, pentru ca vor mai creste.


Se dau la cuptorul preincalzit, la 180 de grade C, pentru cca 35-40 de minute. Dupa 20-25 de minute, se scoate tava si se ung spiralele cu oul batut. Se mai tin la cuptor, pana se rumenesc frumos.


Se servesc atat calde, cat si reci.


Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Daca este nevoie, se mai adauga in aluat lapte sau faina.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv spirale cu branza si masline" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

-Licurici- 1

13.04.2017, 08:43

Super bune!

Corinuta 1

15.04.2017, 21:49

Faine si bune

mirela0911 1

16.04.2017, 18:11

Va multumesc!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mihaelar63

8680 puncte

Rahela Velicu

8650 puncte

RODIMUR

8300 puncte

CameliaR

8100 puncte

GeorgiG

7370 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Supa de conopida
  • 10

    J

  • 11

    V

  • 12

    S

  • 13

    D

  • 14

    L

  • 15

    MA

  • 16

    MI

RETETA RECOMANDATA
Turte cu branza