Aperitiv tajina tunisiana cu ton si branza

de Catalina L in Aperitive / Garnituri, 15 Sep 2017 | 2781 vizualizari

 



Tajina tunisiana este total diferita de cea marocana.
Este ca un "quiche" fara aluat sau ca o omleta groasa si consistenta.
Dupa varianta cu pui care mi-a placut foarte mult va propun o varianta cu ton.
Am inlocuit o jumatate din cantitatea de pesmet cu couscous fin.
 
https://blogulluicatalina.blogspot.com/2017/07/tajina-tunisiana-cu-ton-si-branza.html

 

INGREDIENTE

  • 200 g de ton natur scurs
  • 1 ceapa mijlocie
  • 1 catel de usturoi
  • 2 linguri de ulei
  • 5 oua
  • 150 g de branza rasa (cascaval, cheddar)
  • 60 g de pesmet
  • 60 g de couscous fin
  • 170 ml de lapte
  • 5 triunghiuri de branza topita
  • 1 lingura buna de patrunjel tocat
  • 100 g de masline verzi cu ansoa taiate in rondele
  • 1 lingura de praf de copt
  • sare, piper
  • 1 lingura de pudra de curcuma
  • coriandru tocat
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv tajina tunisiana cu ton si branza:

Curatati si tocati ceapa si usturoiul tocat.

Incalziti uleiul puneti ceapa si usturoiul si rumeniti. Adaugati tonul scurs si maruntit.

Sarati, piperati, adaugati maslinele taiate, reveniti timp de 2-3 minute.

Lasati sa se raceasca.

In bolul robotului sau intr-un castron adanc, amestecati ouale, laptele, pesmetul, faina de couscous, branza rasa, branza topita si patrunjelul tocat.

Adaugati praful de copt si rezervatidati deoparte.

Incalziti cuptorul la 200° C.

Incorporati tonul racit in compozitia cu oua.

Ungeti cu unt forma dorita.

Turnati compozitia si dati la cuptor timp de 30 de minute.

Trebuie sa fie bine rumenita.

Verificati cu lama unui cutit daca este coapta.

Scoateti din forma si serviti tajina calda cu salata sau cruditati.

Este foarte buna si rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv tajina tunisiana cu ton si branza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tarta perfecta;)