Aperitiv tarta cu praz si carne tocata

de Panacris in Aperitive / Garnituri, 20 Mar 2017 | 2940 vizualizari

 

Eiii, numai bună pentru cină și de ce nu, pentru pachețelul de la școală/serviciu!
P.S. La provocarea lansată de mine, se pare că Vălurita și Bunica s-au apropiat de răspunsul final ;) Am decis, câștigător final, ValClaudia ;) Bucătăraș, sper că nu te superi că am propus o provocare fulger aici :))), dar mi-am adus aminte de zilele acelea frumoase cu multă hlizeală ;) 

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet aluat de tartă sărată Linco 
  • 1 tijă praz 
  • 1 bucată ardei kapia roșu 
  • cca. 300 g carne tocată amestec 
  • cca. ½ cană orez 
  • 2 bucăți ouă 
  • ½ bucată ceapă roșie 
  • sare de mare
  • piper proaspăt măcinat
  • ½ linguriță curry 
  • ½ linguriță boia de ardei 
  • cca. 50 g brânză rasă 
  • cca. 50 g cașcaval 
  • cca. 50 g smântână 
  • cca. 2 linguri mix de semințe (susan, in, dovleac, floarea soarelui) 
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv tarta cu praz si carne tocata:

Aluatul decongelat se întinde pe foaie de pergament într-o tavă, se înțeapă cu furculița din loc în loc și se pune la copt în cuptorul preîncins cca.  20 de minute, la 180 grade C.

Între timp, se prepară umplutura.

Ceapa roșie securăță, se toacă mărunt și se distuie (se gătește în puțin ulei și apă!) împreună cu orezul, cca. 10 minute la foc mic, apoi se asezonează cu sare, piper, boia și curry, apoi se adaugă la amestecul de carne tocată. Se amestecă ușor până se înglobează toate ingredientele. Prazul curățat și tăiat rondele se călește în puțin ulei de măsline, împreună cu ardeiul kapia, tocat mărunt, cca. 10 minute la foc mediu, neacoperit. Apoi se adaugă amestecul de carne, brânza și cașcavalul ras, ouăle și smântâna, amestecându-se până se înglobează toate ingredientele.

Amestecul obținut se toarnă peste tarta coaptă, se uniformizează, se presară cașcavalul ras și semințele. Tarta se pune la copt în cuptorul preîncins, cca. 15 minute, la foc mediu.

 Spor și poftă bună!

TIPS-URI

1

Este tare bună atât caldă, cât și rece ;)

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv tarta cu praz si carne tocata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

pe 23.04 la 10:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Apertiv ciuperci umplute