Aperitiv tarta cu rosii, masline si parmezan

de laura_n in Aperitive / Garnituri, 14 Noi 2017 | 5539 vizualizari

 

Saraturile sunt preferatele mele si nu refuz niciodata o tarta sarata sau picanta.
Chiar si in afara concursului, nu am rezistat provocarii culinare de luna aceasta si m-am prezentat si eu cu o tarta.

 

INGREDIENTE

  • 250 gr făină albă
  • 120 gr unt
  • 3-4 lg apa rece
  • 1 ou
  • 60 gr telemea sărată, uscată
  • câteva roșii cherry
  • câteva măsline
  • 1 ceapă roșie
  • 1 cub mic parmezan
  • câteva fire de rozmarin
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv tarta cu rosii, masline si parmezan:

Se cerne făina, se adaugă untul tăiat cubulețe și oul rece. Se adaugă telemeaua rasă fin și se frământă un aluat omogen. Se adaugă cateva linguri de apă rece. Nu frământați prea mult, își va pierde din frăgezime, trebuie doar să se incorporeze frumos ingredientele. Aluatul se ambalează într-o folie de plastic și se pune la rece, în frigider, pentru câteva ore. Eu l-am lăsat peste noapte la frigider, așa ca rezistă foarte bine dacă nu vreți să îl coaceți în aceeași zi.
Se pregătește o tavă ( 20 x 16 cm). Se scoate aluatul de la rece, se întinde în strat egal, gros de 2 cm sau în funcție de gustul fiecăruia. Se așază aluatul în tavă de copt, se aranjeaza frumos marginile și se înțeapă din loc în loc, cu ajutorul unei furculițe.
Separat, se curăță și se spală ceapa și roșiile cherry. Eu am avut niște ceapă și roșii de grădină, tare gustoase, în special roșiile. Ceapa se felieaza subțire, roșiile se taie în jumătăți, la fel și măslinele.
Se așază frumos peste aluatul rece, se rade incă puțina telemea si se garnisește cu câteva fire de rozmarin pentru un plus de aromă și se pune la copt, în cuptorul preîncălzit. Se coace la foc potrivit, 180 grade C, pentru aproximativ 20-25 minute, în funcție de cât de rumenită o preferați.
Se scoate din cuptor, se lasă puțin la temperat și se presară mult parmezan ras.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv tarta cu rosii, masline si parmezan" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

dantes 1

15.11.2017, 16:55

Super!

laura_n 1

16.11.2017, 10:00

Multumesc frumos tuturor pentru aprecieri!

oanapl 1

11.12.2017, 22:55

Waw! Ce apetisantă este!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

  Limonada a la Cleme - racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

Cornulețe fragede - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 02.05 la 10:21

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Sufleu de fasole cu cartofi