Aperitiv tarta floarea soarelui cu spanac

de Oana in Aperitive / Garnituri, 13 Iun 2017 | 13152 vizualizari

 

M-am gandit sa sarbatorim intr-un mod placut inceputul verii astronomice sau solstitiul de vara si sa pregatim o tarta gustoasa, iar forma ii va incanta si pe cei mici!
Reteta video, pas cu pas, o gasesti mai sus!

 

INGREDIENTE

  • 2 foi aluat foietaj
  • 350 gr ricotta
  • 400 gr spanac
  • 2 oua
  • 1 fir ceapa verde
  • 1 fir usturoi verde
  • 2 linguri ulei de masline
  • sare si piper
  • nucsoara rasa
  • 2 linguri pesmet
  • 2 linguri parmezan ras
  • plus un ou pentru uns
  • mix de seminte pentru presarat deasupra
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv tarta floarea soarelui cu spanac:



  • Taie ceapa si usturoiul verde in rondele subtiri si soteaza-le in uleiul incins.




  • Adauga apoi spanacul si lasa-le sa se gateasca 5 minute.




  • Pune compozitia intr-o sita si las-o la scurs, apoi amestec-o cu branza ricotta si ouale.




  • Condimenteaza dupa gust cu sare, piper si nucsoara rasa si omogenizeaza bine.




  • Taie cele doua foi de aluat cu ajutorul unei tavi rotunde sau un capac de oala.




  • Pune prima foaie pe o hartie de copt si presar-o cu pesmet, apoi asaza compozitia de spanac in mijloc si pe margine.




  • Presara deasupra parmezanul ras si acopera cu a doua foaie. Preseaza usor si lipeste marginile presand bine cu o furculita.




  • Asaza in mijlocul tartei un castron cu gura in jos si taie apoi petale de 2 cm grosime. Inteapa cu furculita si de jur imprejurul castronului, ca sa iasa aerul fierbinte in timpul coacerii.




  • Rasuceste fiecare bucata in sus, formand astfel petalele tartei.




  • Unge tarta apoi cu oul batut si presara in mijloc mixul de seminte.




  • Coace tarta in cuptorul preincalzit la 200 de grade C, pentru 30 de minute.



Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv tarta floarea soarelui cu spanac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 20 %
999.99 lei
799.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

mihaelar63 1

17.06.2019, 03:48

Ce faina-i !!!

gaby_gabytza 1

07.12.2019, 14:16

Ce faina e

Ancutsa 1

13.03.2020, 19:03

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mihaelar63

6801 puncte

katty

5273 puncte

mirela0911

4925 puncte

Rocsi

4319 puncte

RODIMUR

2677 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert choux a la creme
  • 12

    MA

  • 13

    MI

  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Paste cu carne tocata -la cuptor /pasta all forno

ieri la 22:31

Crema de zahar ars

de Lau 9

ieri la 22:15

Drob de pui

de Lau 9

ieri la 21:30

Tort cu ciocolata si zmeura

de oanapl 6

ieri la 20:45

RETETA RECOMANDATA
Saratele