Aperitiv tarta floarea soarelui cu spanac

de Oana in Aperitive / Garnituri, 13 Iun 2017 | 3515 vizualizari

 

M-am gandit sa sarbatorim intr-un mod placut inceputul verii astronomice sau solstitiul de vara si sa pregatim o tarta gustoasa, iar forma ii va incanta si pe cei mici!
Reteta video, pas cu pas, o gasesti mai sus!

 

INGREDIENTE

  • 2 foi aluat foietaj
  • 350 gr ricotta
  • 400 gr spanac
  • 2 oua
  • 1 fir ceapa verde
  • 1 fir usturoi verde
  • 2 linguri ulei de masline
  • sare si piper
  • nucsoara rasa
  • 2 linguri pesmet
  • 2 linguri parmezan ras
  • plus un ou pentru uns
  • mix de seminte pentru presarat deasupra
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv tarta floarea soarelui cu spanac:



  • Taie ceapa si usturoiul verde in rondele subtiri si soteaza-le in uleiul incins.




  • Adauga apoi spanacul si lasa-le sa se gateasca 5 minute.




  • Pune compozitia intr-o sita si las-o la scurs, apoi amestec-o cu branza ricotta si ouale.




  • Condimenteaza dupa gust cu sare, piper si nucsoara rasa si omogenizeaza bine.




  • Taie cele doua foi de aluat cu ajutorul unei tavi rotunde sau un capac de oala.




  • Pune prima foaie pe o hartie de copt si presar-o cu pesmet, apoi asaza compozitia de spanac in mijloc si pe margine.




  • Presara deasupra parmezanul ras si acopera cu a doua foaie. Preseaza usor si lipeste marginile presand bine cu o furculita.




  • Asaza in mijlocul tartei un castron cu gura in jos si taie apoi petale de 2 cm grosime. Inteapa cu furculita si de jur imprejurul castronului, ca sa iasa aerul fierbinte in timpul coacerii.




  • Rasuceste fiecare bucata in sus, formand astfel petalele tartei.




  • Unge tarta apoi cu oul batut si presara in mijloc mixul de seminte.




  • Coace tarta in cuptorul preincalzit la 200 de grade C, pentru 30 de minute.



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv tarta floarea soarelui cu spanac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

Rocsi 1

13.06.2017, 20:15

dantes 1

14.06.2017, 08:26

Super!

OanaCiungu 1

15.06.2017, 11:32

Arată foarte bine.

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

9130 puncte

RODIMUR

7390 puncte

Rocsi

6240 puncte

Lau

Lau 9

5730 puncte

Satisfyyourcravings

5250 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rosii umplute cu friptura

de Lau 9

ieri la 20:57

Tort cu lemon curd

de Lau 9

ieri la 20:36

Chec din galbenusuri

de Lau 9

ieri la 20:11

Lemon curd

de Lau 9

ieri la 19:56

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu spanac