Aperitiv tarta floarea soarelui cu spanac

de Oana in Aperitive / Garnituri, 13 Iun 2017 | 33359 vizualizari

 

M-am gandit sa sarbatorim intr-un mod placut inceputul verii astronomice sau solstitiul de vara si sa pregatim o tarta gustoasa, iar forma ii va incanta si pe cei mici!
Reteta video, pas cu pas, o gasesti mai sus!

 

INGREDIENTE

  • 2 foi aluat foietaj
  • 350 gr ricotta
  • 400 gr spanac
  • 2 oua
  • 1 fir ceapa verde
  • 1 fir usturoi verde
  • 2 linguri ulei de masline
  • sare si piper
  • nucsoara rasa
  • 2 linguri pesmet
  • 2 linguri parmezan ras
  • plus un ou pentru uns
  • mix de seminte pentru presarat deasupra
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv tarta floarea soarelui cu spanac:

  • Taie ceapa si usturoiul verde in rondele subtiri si soteaza-le in uleiul incins.

  • Adauga apoi spanacul si lasa-le sa se gateasca 5 minute.

  • Pune compozitia intr-o sita si las-o la scurs, apoi amestec-o cu branza ricotta si ouale.

  • Condimenteaza dupa gust cu sare, piper si nucsoara rasa si omogenizeaza bine.

  • Taie cele doua foi de aluat cu ajutorul unei tavi rotunde sau un capac de oala.

  • Pune prima foaie pe o hartie de copt si presar-o cu pesmet, apoi asaza compozitia de spanac in mijloc si pe margine.

  • Presara deasupra parmezanul ras si acopera cu a doua foaie. Preseaza usor si lipeste marginile presand bine cu o furculita.

  • Asaza in mijlocul tartei un castron cu gura in jos si taie apoi petale de 2 cm grosime. Inteapa cu furculita si de jur imprejurul castronului, ca sa iasa aerul fierbinte in timpul coacerii.

  • Rasuceste fiecare bucata in sus, formand astfel petalele tartei.

  • Unge tarta apoi cu oul batut si presara in mijloc mixul de seminte.

  • Coace tarta in cuptorul preincalzit la 200 de grade C, pentru 30 de minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv tarta floarea soarelui cu spanac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

Ancutsa 1

13.03.2020, 19:03

Anett 1

27.11.2021, 12:13

Vivian1019 1

14.09.2023, 06:38

De ce în lume există oameni care sunt buni bucătari ca tine? Mulțumesc pentru împărtășirea rețetei, deși nu sunt sigur că o pot face

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Placinta cu carne