Ballotins de Saint-Jacques

de Sylvia in Aperitive / Garnituri, 12 Apr 2010 | 5895 vizualizari

 

Va propun acest aperitv foarte de efect si simplu de realizat, am gasit o revista cu o multime e bunatati ….trebuie sa fac zeci de mese festive sa reusesc sa le pregatesc pe toate :)

 

INGREDIENTE

  • 3 bucati de scoici  saint-jacques pe care le-am taiat in 2 pentru ca  erau prea mari 
  •  6 bucati de bacon, avand feliile inguste le-am lasat asa daca sunt mari taiati-le in doua pe latime
  • 20 de grame de unt,
  • putina sare si piper proaspat macinat,
  • cateva fire de boia dulce,
  • coriandru pt decor
Portii: 3
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ballotins de Saint-Jacques:

 Intr-o tigaie topim untul si punem la prajit bucatile de saint-jacques, lasand la foc mediu cate 2 minute pe fiecare parte, adaugand putina sare si piper. Nu trebuie sa fie foarte facute ca isi pierd savoarea. Separat prajim bucatile de bacon pe grill, la sec fara ulei, si le lasam pana sunt rumenite bine . Asezam apoi pe fiecare bucata de bacon cate o bucata de saint-jacques si presaram putina boia.

   Rulam fiecare bucata , sa avem o bula de bacon cu miez de saint-jacques. Va recomand sa faceti asta cat este inca bacon-ul foarte cald, eu am lasat 2 bucati sa se raceasca si nu am mai reusit sa rulez, a trebuit sa prajesc altele…:) nu se specifica in reteta . Au  fost delicioase…cu un mic defect, prea putine  din pacate. O sa fac reteta pentru masa de An Nou pentru ca e ceva deosebit la gust, se imbina crusta aromata  si crocanta de bacon si miezul delicat si cu aroma discreta de  saint-jacques ….e ceva foarte bun , va recomand sa incercati reteta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ballotins de Saint-Jacques" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

Sylvia 1

12.04.2010, 22:39

Ionix eu zic ca esti o super bucatareasa, imi place mult ce gatesti poate e mai dificila soacra ta sau se lasa mai greu convinsa

janet 1

14.04.2010, 23:39

Arata tare bine,sigur poti impresiona ,dar eu una nu am mincat nici o data!Nu cred ca as incerca!......dar...cine stie!

Oana 1

15.04.2010, 15:37

Mmmm, sunt super, super! o sa ma uit si eu dupa scoici din astea congelate

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

4604 puncte

Rocsi

4407 puncte

Constelatialeu

3220 puncte

Gherca Daniela

3126 puncte

Catalina L

2432 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tocana de naut cu chorizo si bulgur
  • 29

    J

  • 30

    V

  • 31

    S

  • 01

    D

  • 02

    L

  • 03

    MA

  • 04

    MI

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
RETETA RECOMANDATA
Ciuperci cu urzici la cuptor