Aperitiv tarta rustica cu mozzarela, carnati si ciuperci

de Nepotii_si_bunica in Aperitive / Garnituri, 27 Noi 2017 | 2601 vizualizari

 

Tarte si placinte rumenite si iscusite

 

INGREDIENTE

  • 300 g faina
  • 20 g drojdie proaspata
  • 1 lgt sare
  • 3 lg ulei
  • 1 lgt zahar
  • lapte cat cuprinde
  • 200 g mozzarela
  • 1 buc carnat
  • 2 buc ciuperci champignon
  • 3 lg ketchup de casa
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv tarta rustica cu mozzarela, carnati si ciuperci:

Mai intai preparam maiaua. Incalzim putin lapte si amestecam cu 1 lgt de zahar cu 2 lg de faina. Punem drojdia zdrobita intre degete, amestecam si lasam sa se activeze.

Intre timp cernem faina intr-un bol si adaugam sarea. Incalzim usor cca 200 ml lapte. Turnam peste faina intr-o gropita facuta in mijloc, maiaua si uleiul, apoi amestecam dinspre mijloc spre margini. Adaugam lapte putin cate putin pana obtinem un aluat bun de famantat. Rasturnam pe masa de lucru infainata si framantam un aluat moale si nelipicios. Il lasam la dospit timp de jumatate de ora.

Mozzarela o dam pe razatoarea cu gauri mari. Carnatul il taiem rondele. Ciupercile le spalam, le curatam si le taiem felii.

Intindem aluatul in forma rotunda si imbracam tava unsa cu unt in asa fel incat sa ajunga aluatul si pe margini. Ungem aluatul cu ketchup si presaram mozzarela. Asezam deasupra rondelele de carnat si feliile de ciuperci. Marginile aluatului le indoim usor peste tarta. Ungem si marginile indoite cu ketchup.

Dam tava la cuptorul preincalzit la 190 de grade C, pana se rumeneste frumos deasupra.

Se poate servi atat calda, cat si rece.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Putem folosi orice fel de umplutura preferam.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv tarta rustica cu mozzarela, carnati si ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Quiche cu spanac si leurda (cu faina de secara)