Aperitiv tarta rustica cu mozzarela, carnati si ciuperci

de Nepotii_si_bunica in Aperitive / Garnituri, 27 Noi 2017 | 2592 vizualizari

 

Tarte si placinte rumenite si iscusite

 

INGREDIENTE

  • 300 g faina
  • 20 g drojdie proaspata
  • 1 lgt sare
  • 3 lg ulei
  • 1 lgt zahar
  • lapte cat cuprinde
  • 200 g mozzarela
  • 1 buc carnat
  • 2 buc ciuperci champignon
  • 3 lg ketchup de casa
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv tarta rustica cu mozzarela, carnati si ciuperci:

Mai intai preparam maiaua. Incalzim putin lapte si amestecam cu 1 lgt de zahar cu 2 lg de faina. Punem drojdia zdrobita intre degete, amestecam si lasam sa se activeze.

Intre timp cernem faina intr-un bol si adaugam sarea. Incalzim usor cca 200 ml lapte. Turnam peste faina intr-o gropita facuta in mijloc, maiaua si uleiul, apoi amestecam dinspre mijloc spre margini. Adaugam lapte putin cate putin pana obtinem un aluat bun de famantat. Rasturnam pe masa de lucru infainata si framantam un aluat moale si nelipicios. Il lasam la dospit timp de jumatate de ora.

Mozzarela o dam pe razatoarea cu gauri mari. Carnatul il taiem rondele. Ciupercile le spalam, le curatam si le taiem felii.

Intindem aluatul in forma rotunda si imbracam tava unsa cu unt in asa fel incat sa ajunga aluatul si pe margini. Ungem aluatul cu ketchup si presaram mozzarela. Asezam deasupra rondelele de carnat si feliile de ciuperci. Marginile aluatului le indoim usor peste tarta. Ungem si marginile indoite cu ketchup.

Dam tava la cuptorul preincalzit la 190 de grade C, pana se rumeneste frumos deasupra.

Se poate servi atat calda, cat si rece.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Putem folosi orice fel de umplutura preferam.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv tarta rustica cu mozzarela, carnati si ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Aperitiv rulouri cu spanac si branza