Aperitive festive

de Bucataras in Kamis, 30 Mar 2018 | 4018 vizualizari

 

Mereu ne gandim ce sa punem pe masa de sarbatori, asa ca am facut o serie de aperitive gustoase si rapide. 

 

INGREDIENTE

Pachetele de primavara

  • Carne tocata de porc – 200 g
  • Morcov ras – 400 g
  • Varza alba rasa – 280 g
  • Ceapa – 100 g
  • Sos de soia – 30 ml
  • Sos de peste – 15 ml
  • Oua – 2 buc
  • Vermicelli – 20 g
  • Piper cu lamaie Kamis – 1 lingurita
  • Usturoi granulat Kamis – 1 lingurita
  • Ghimbir macinat Kamis – ½ lingurita
  • Foi de orez – 1 pachet
  • Ulei de porumb pentru prajit
  • Sos sweet chili pentru servit

Oua umplute

  • Galbenusuri fierte – 10 buc
  • Crema de branza cu verdeturi – 250 g
  • Maioneza – 2 linguri
  • Mustar Dijon Kamis – 1 lingura
  • Mustar Frantuzesc Kamis – 1 lingura
  • Avocado – 1 buc
  • Sare cu plante aromatice Kamis – dupa gust
  • Sucul de la o ½ lime
  • Boia de ardei dulce Kamis – 1 lingurita
  • Boia de ardei iute Kamis – ½ lingurita
  • Chives – 6-7 fire

Crochete de cartofi la cuptor

  • Parmezan ras – 150 g
  • Pesmet – 50 g
  • Patrunjel tocat – ½ legatura
  • Boia iute Kamis – ½ lingurita
  • Boia dulce Kamis – 1 lingurita
  • Oregano – 1 lingurita
  • Sare cu plante aromatice – dupa gust
  • Usturoi granulat – 1 lingurita
  • Piper – dupa gust
  • Oua – 5 buc
  • Cartofi 1,5 kg cartofi

Bruschete cu avocado si ou posat

  • Avocado – 1 buc
  • Suc de la ½ Lime
  • Sare cu ierburi de Provence Kamis – dupa gust
  • Piper Kamis – dupa gust
  • Coriandru frunze Kamis – 1 lingurita
  • Frunze de patrunjel Kamis – 1 lingurita
  • Rosii uscate Kamis – 1 lingurita
  • Chimion Kamis – ½ lingurita
  • Rosie cuburi (fara miez) – 2 buc
  • Ceapa rosie cuburi – 1 buc
  • Paine prajita – 16 felii
  • Oua de prepelita – 16 buc
  • Otet – 30 ml
  • Mustar dijon Kamis – 1 lingurita
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitive festive:

Pachetele de primavara


Mod de preparare:


· Se da pe razatoare morcovul;


· Se toaca varza si ceapa julien;


· Se amesteca totul;


· Se uda foile de orez cu apa rece (si se mentin pe un prosop usor umed);


· Se ruleaza ca pe sarmale;


· Dupa ce s-au format, se prajesc in ulei de porumb, la foc potrivit;


· Se servesc cu sos sweet chili;





Oua umplute


Mod de preparare:


· Fierbeti ouale in apa cu sare si otet;


· Lasati-le 7 min din momentul in care fierbe apa;


· Puneti apa rece si curatati-le de coaja cu grija;


· Taiati-le pe jumatate;


· Puneti galbenusurile in blender;


· Adaugati crema de branza, maioneza, mustarul Dijon, avocado, sare cu plante aromatice, sucul de la ½ lime, boia de ardei dulce si iute;


· blendeaza totul si pune compozitia intr-un poche;


· Umple jumatatile de albus cu compozitia si decoreaza cu chives tocat;





Crochete de cartofi la cuptor


Mod de preparare:


· Amesteca parmezanul ras cu pesmetul, patrunjelul tocat, boia dulce si iute, oregano, sare cu plante aromatice, usturoi, piper;


· Spala bine cartofii si lasa-i cu coaja;


· Taie-i fasii;


· Trece fasiile prin ou apoi prin compozitie;


· Baga-le in cuptorul incins in prealabil la 180 de grade, intr-o tava cu hartie de copt, 30-35 min;


· Serveste cu sos de smantana si menta;



Bruschete cu avocado si ou posat


Mod de preparare:


· Pune avocado, sucul de lime, sare, piper, coriandru, patrunjel, rosii uscate si chimion intr-un bol;


· blendeaza totul;


· Taie ceapa cuburi si rosiile tot cuburi insa inlatura-i miezul;


· Amesteca ceapa si rosiile peste compozitia blendata;


· Pune apa la fiert;


· Intre timp sparge ouale de prepelita intr-un bol;


· Cand a inceput sa fiarba apa, adauga otetul;


· Da focul mic si adauga ouale de prepelita;


· Lasa-le cca 1 min – 1 minut si 30 de sec;


· Scoate-le in apa cu gheata pentru a le opri gatirea;


· Prajeste rondelele de paine;


· Pune amestecul de avocado peste si deasupra adauga cate un ou de prepelita pe fiecare;


· Pune un varf de cutit de mustar dijon Kamis pe fiecare dintre ele;


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitive festive" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (7)

Rocsi 1

30.03.2018, 20:30

Ce grozave sunt!

Rahela Velicu 1

30.03.2018, 23:02

elucubratiiculinare 1

01.04.2018, 08:35

ce bine arata

COMENTEAZA

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv sparanghel invelit in jambon si aluat foietaj