Aperitive festive

de Bucataras in Kamis, 30 Mar 2018 | 9837 vizualizari

 

Mereu ne gandim ce sa punem pe masa de sarbatori, asa ca am facut o serie de aperitive gustoase si rapide. 

 

INGREDIENTE

Pachetele de primavara

  • Carne tocata de porc – 200 g
  • Morcov ras – 400 g
  • Varza alba rasa – 280 g
  • Ceapa – 100 g
  • Sos de soia – 30 ml
  • Sos de peste – 15 ml
  • Oua – 2 buc
  • Vermicelli – 20 g
  • Piper cu lamaie Kamis – 1 lingurita
  • Usturoi granulat Kamis – 1 lingurita
  • Ghimbir macinat Kamis – ½ lingurita
  • Foi de orez – 1 pachet
  • Ulei de porumb pentru prajit
  • Sos sweet chili pentru servit

Oua umplute

  • Galbenusuri fierte – 10 buc
  • Crema de branza cu verdeturi – 250 g
  • Maioneza – 2 linguri
  • Mustar Dijon Kamis – 1 lingura
  • Mustar Frantuzesc Kamis – 1 lingura
  • Avocado – 1 buc
  • Sare cu plante aromatice Kamis – dupa gust
  • Sucul de la o ½ lime
  • Boia de ardei dulce Kamis – 1 lingurita
  • Boia de ardei iute Kamis – ½ lingurita
  • Chives – 6-7 fire

Crochete de cartofi la cuptor

  • Parmezan ras – 150 g
  • Pesmet – 50 g
  • Patrunjel tocat – ½ legatura
  • Boia iute Kamis – ½ lingurita
  • Boia dulce Kamis – 1 lingurita
  • Oregano – 1 lingurita
  • Sare cu plante aromatice – dupa gust
  • Usturoi granulat – 1 lingurita
  • Piper – dupa gust
  • Oua – 5 buc
  • Cartofi 1,5 kg cartofi

Bruschete cu avocado si ou posat

  • Avocado – 1 buc
  • Suc de la ½ Lime
  • Sare cu ierburi de Provence Kamis – dupa gust
  • Piper Kamis – dupa gust
  • Coriandru frunze Kamis – 1 lingurita
  • Frunze de patrunjel Kamis – 1 lingurita
  • Rosii uscate Kamis – 1 lingurita
  • Chimion Kamis – ½ lingurita
  • Rosie cuburi (fara miez) – 2 buc
  • Ceapa rosie cuburi – 1 buc
  • Paine prajita – 16 felii
  • Oua de prepelita – 16 buc
  • Otet – 30 ml
  • Mustar dijon Kamis – 1 lingurita
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitive festive:

Pachetele de primavara

Mod de preparare:

·         Se da pe razatoare morcovul;

·         Se toaca varza si ceapa julien;

·         Se amesteca totul;

·         Se uda foile de orez cu apa rece (si se mentin pe un prosop usor umed);

·         Se ruleaza ca pe sarmale;

·         Dupa ce s-au format, se prajesc in ulei de porumb, la foc potrivit;

·         Se servesc cu sos sweet chili;


Oua umplute

Mod de preparare:

·         Fierbeti ouale in apa cu sare si otet;

·         Lasati-le 7 min din momentul in care fierbe apa;

·         Puneti apa rece si curatati-le de coaja cu grija;

·         Taiati-le pe jumatate;

·         Puneti galbenusurile in blender;

·         Adaugati crema de branza, maioneza, mustarul Dijon, avocado, sare cu plante aromatice, sucul de la ½ lime, boia de ardei dulce si iute;

·         Blendeaza totul si pune compozitia intr-un poche;

·         Umple jumatatile de albus cu compozitia si decoreaza cu chives tocat;


Crochete de cartofi la cuptor

Mod de preparare:

·         Amesteca parmezanul ras cu pesmetul, patrunjelul tocat, boia dulce si iute, oregano, sare cu plante aromatice, usturoi, piper;

·         Spala bine cartofii si lasa-i cu coaja;

·         Taie-i fasii;

·         Trece fasiile prin ou apoi prin compozitie;

·         Baga-le in cuptorul incins in prealabil la 180 de grade, intr-o tava cu hartie de copt, 30-35 min;

·         Serveste cu sos de smantana si menta;

 

Bruschete cu avocado si ou posat

Mod de preparare:

·         Pune avocado, sucul de lime, sare, piper, coriandru, patrunjel, rosii uscate si chimion intr-un bol;

·         Blendeaza totul;

·         Taie ceapa cuburi si rosiile tot cuburi insa inlatura-i miezul;

·         Amesteca ceapa si rosiile peste compozitia blendata;

·         Pune apa la fiert;

·         Intre timp sparge ouale de prepelita intr-un bol;

·         Cand a inceput sa fiarba apa, adauga otetul;

·         Da focul mic si adauga ouale de prepelita;

·         Lasa-le cca 1 min – 1 minut si 30 de sec;

·         Scoate-le in apa cu gheata pentru a le opri gatirea;

·         Prajeste rondelele de paine;

·         Pune amestecul de avocado peste si deasupra adauga cate un ou de prepelita pe fiecare;

·         Pune un varf de cutit de mustar dijon Kamis pe fiecare dintre ele;

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitive festive" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (7)

Rocsi 1

30.03.2018, 20:30

Ce grozave sunt!

Rahela Velicu 1

30.03.2018, 23:02

elucubratiiculinare 1

01.04.2018, 08:35

ce bine arata

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Reteta de tarta aperitiv