Aperitive saleuri cu susan, mac si chimen

de mena29 in Aperitive / Garnituri, 30 Apr 2015 | 23887 vizualizari

 

Se fac rapid, sunt bune langa un pahar cu bere si nu numai!

 

INGREDIENTE

  • 800 g aluat foietaj congelat
  • seminte de mac
  • seminte de susan
  • seminte de chimen
  • fulgi de ardei iute uscat
  • 50 g cascaval ras
  • 1 galbenus de ou
  • 1 lingura lapte
  • sare
Portii: 15
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitive saleuri cu susan, mac si chimen:

Am scos de seara aluatul foietaj din congelator si l-am lasat sa se dezghete in frigider. 800 g de aluat insemnand doua rulouri a 400 g unul.

Am desfacut pe rand cele doua rulouri de aluat pe planseta de lucru si l-am intins frumos.

Am taiat fasii inguste de aproximativ 1 cm latime dupa care pe lungime le-am taiat pe jumatate.

Am amestecat galbenusul de ou cu lapte si am uns cu o pensula fasiile de aluat.

Cateva fasii le-am presarat cu susan, o alta parte le-am presarat cu mac, iar pe celelalte am presarat chimen. Pe jumatate din cele cu susan am pus si cativa fulgi de ardei iute uscat.

La sfarsit, jumatatea dintre fasii am rasucit-o iar cealalta jumatate am lasat-o asa. Am pus pe toate cascaval ras.

Am copt saleurile in tava tapetata cu hartie de copt, in cuptorul preincalzit, pana au devenit aurii.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitive saleuri cu susan, mac si chimen" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Saratele