Ardei capia in otet

de silvi0ara in Muraturi, 12 Sep 2010 | 17384 vizualizari

 

Anul asta nu mai pun gogosari,asa ca am facut mai muti capia in otet.Au avut mai multa trecere decat gogosarii.

 

INGREDIENTE

  • 2 kg ardei capia rosu
  • 1/2 l otet de 9 grade
  • 11/2 l apa
  • 250 g zahar sau miere
  • 2linguri de sare
  • cateva foi de dafin
  • 1 telina frunze
  • boabe de mustar,enibahar,coriandru,piper  
  • 1 hrean
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ardei capia in otet:

Ardeii se curata de cotoare si seminte si se spala bine.

Intr-o cratita 5 l se pun otetul, apa si toate ingredientele, in afara de hrean apoi se pune pe foc.

Cand lichidul clocoteste, se pun ardeii capia sa intre bine in lichid, si se lasa sa fiarba 2-3 clocote. Dupa aceea se scot cu spumiera si se pun intr-o cratita, continuindu-se la fel, pina cind se termina toata cantitatea de ardei.

Se asaza ardeii unul in altul si apoi se pun cu varfurile in jos in borcane de cite 800 g sau intr-un borcan de 3 l. Dupa asezarea ardeilor se toarna lichidul, avand grija ca acesta sa intre bine printre ardei, se adauga bucati de hrean, iar pe deasupra se pun frunzele de telina.

Borcanele se inched cu capace sau celofan. Ardeii se pot lasa acoperiti cu capace pana a doua zi, pentru a verifica nivelul lichidului in borcane si pentru completari de lichid daca mai este nevoie.

 

RETETA IN IMAGINI

Ardei capia in otet-0
Ardei capia in otet-1
Ardei capia in otet-2
Ardei capia in otet-3

COMENTARII (9)

Ina

Ina 1

25.09.2010, 19:54

Silvi0ara, cate borcane de 800 iti ies din 2 Kg, ca eu am de pus vreo 33 kg, maine

Ina

Ina 1

25.09.2010, 20:04

ah, nu-s copti, eu vreau copti

silvi0ara

silvi0ara 1

26.09.2010, 13:46

Da mai Ina,nu sunt copti ca e prea multa munca.Dar sa sti ca si asa sunt foarte buni.As fi vrut sa pun si copti,dar cine sa-i curete?
Eu am folosit 2 borcane de 3 litri.

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Prajitura cu crema de lamaie
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!