Gogosari intregi in otet

de delia64 in Muraturi, 6 Mar 2013 | 11871 vizualizari

 

O muratura buna si aspectuoasa ,nu trebuie sa lipseasca din camara unei gospodine .
Usor de preparat , gustoasa alaturi de fripturi , tocanite .
Reteta o am de la mamica mea draga .

 

INGREDIENTE

  • 6 kilograme gogosari mari si sanatosi
  • 5-6 radacini de hrean
  • 1,500 otet de 9 grade ,eu folosesc 'Regal'
  • 3 litri apa
  • 5 linguri sare[ pentru muraturi ]
  • 2 linguri miere de albine
  • 2 linguri zahar
  • 5-6 foi de dafin
  • 0 lingura boabe de mustar
  • 20 -25 boabe de piper negrU
  • 3-4 legaturi de frunze de telina
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosari intregi in otet:

Gogosarii se spala se crapa in forma de x pentru a vedea daca sunt sanatosi .


Se aseaza in borcane curate si sterilizate in prealabill.


Printre gogosari pun bucatele de hrean si boabe de mustar, frunze de telina .


Se pune apa intr-un vas pe foc , se adauga sarea si cand s-a topit se pune zaharul ,mierea , otetul,piperul , foile de dafin . Cand da in clocot , turnam solutia peste gogosarii din borcane [trebuie pus ceva metalic sub borcane pentru a nu se sparge ].


Deasupra gogosarilor punem frunze de telina si le capsam .


Se aseaza in casete acoperite cu paturi [ dunst uscat] ,pana a 2 zi cand s-au racit .


Se depoziteaza in camara .


Este o muratura foarte buna .



Pofta buna !!!

 

TIPS-URI

1

Zeama de pe gogosari se poate folosi la acritul ciorbelor , le da un gust deosebit dulce acrisor .

2

Mierea de albine da un gust placut si un luciu gogosarilor .

3

Frunza de telina da un gust deosebit muraturii .

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosari intregi in otet" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

mena29 1

07.03.2013, 12:30

Eu nu i-am pus niciodata intregi,doar curatati de samburi.Cred ca sunt foarte gustosi

delia64 1

07.03.2013, 13:21

Dora

delia64 1

07.03.2013, 13:23

Mena 29 incearca ca iti vor placea cu siguranta , sunt nemaipomeniti

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

11040 puncte

Rahela Velicu

9810 puncte

Constelatialeu

9520 puncte

Lau

Lau 9

9430 puncte

MotanLaOale

9050 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura Furnicuta
  • 09

    L

  • 10

    MA

  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Castraveti in otet (bulgaresti)