Ardei copti in otet pentru iarna

de MotanLaOale in Muraturi, 15 Sep 2014 | 7684 vizualizari

 

Am vazut la Cristina (Panacris) si am zis sa incerc si eu sa vad daca tine cu otetul meu universal.
Am pus si in congeletor pentru siguranta! :))))

 

INGREDIENTE

  • 2 kg ardei capia
  • 3 kg ardei (divers colotati)
  • 1 l otet
  • 5 l apa
  • 6 linguri sare
  • 30 linguri zahar
  • 7-8 foi dafin
  • 1 lingura piper boabe
  • 2 linguri boabe de mustar
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ardei copti in otet pentru iarna:

Eu am pus doar 3 borcane sa vad daca tine, restul a luat calea congelatorului.


Ardeii capia si ardeii se coc pe tabla si se pun intr-o oala cu capac presarati cu sare grunjoasa, pentru a se curata mai usor.


Se pun in oala pe rand cum se coc si se presara cu sare.


Se curata de pielita, cotoare si seminte si se pun la scurs.


Se taie in bucati potrivite si se pun in borcane.


Otetul cu apa si restul ingredientelor se pune la fiert si dupa ce clocoteste se lasa 3-4 minute si se stinge focul. Oala trebuie sa aiba capac.


Borcanele se pun pe cutite si se invelesc in prosoape ude pentru a nu se sparge la umplere.


Se pune otetul fierbinte in borcane.


Se scoate aerul, se completeaza pana sus si se pun capacele.


Se invelesc borcanele in ziar, se pun intr-o cratita cu apa la fiert pentru 30-40 minute.


Se scot si se pun sub patura la racit pana a doua zi.


Se pun in camara.

 

TIPS-URI

1

Se poate face orice cantitate de otet pastrand proportiile.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei copti in otet pentru iarna" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Clipper 41mm W/Beard

- 33 %
299.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

MotanLaOale 1

16.09.2014, 22:44

Dia

reisnaor_2006 1

24.09.2014, 13:40

asta da reteta

MotanLaOale 1

24.09.2014, 14:04

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Pepene verde murat (lubenita, harbuz)