Ardei copti in otet pentru iarna

de MotanLaOale in Muraturi, 15 Sep 2014 | 7281 vizualizari

 

Am vazut la Cristina (Panacris) si am zis sa incerc si eu sa vad daca tine cu otetul meu universal.
Am pus si in congeletor pentru siguranta! :))))

 

INGREDIENTE

  • 2 kg ardei capia
  • 3 kg ardei (divers colotati)
  • 1 l otet
  • 5 l apa
  • 6 linguri sare
  • 30 linguri zahar
  • 7-8 foi dafin
  • 1 lingura piper boabe
  • 2 linguri boabe de mustar
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ardei copti in otet pentru iarna:

Eu am pus doar 3 borcane sa vad daca tine, restul a luat calea congelatorului.


Ardeii capia si ardeii se coc pe tabla si se pun intr-o oala cu capac presarati cu sare grunjoasa, pentru a se curata mai usor.


Se pun in oala pe rand cum se coc si se presara cu sare.


Se curata de pielita, cotoare si seminte si se pun la scurs.


Se taie in bucati potrivite si se pun in borcane.


Otetul cu apa si restul ingredientelor se pune la fiert si dupa ce clocoteste se lasa 3-4 minute si se stinge focul. Oala trebuie sa aiba capac.


Borcanele se pun pe cutite si se invelesc in prosoape ude pentru a nu se sparge la umplere.


Se pune otetul fierbinte in borcane.


Se scoate aerul, se completeaza pana sus si se pun capacele.


Se invelesc borcanele in ziar, se pun intr-o cratita cu apa la fiert pentru 30-40 minute.


Se scot si se pun sub patura la racit pana a doua zi.


Se pun in camara.

 

TIPS-URI

1

Se poate face orice cantitate de otet pastrand proportiile.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei copti in otet pentru iarna" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Storcator citrice

- 25 %
199.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

MotanLaOale 1

16.09.2014, 22:44

Dia

reisnaor_2006 1

24.09.2014, 13:40

asta da reteta

MotanLaOale 1

24.09.2014, 14:04

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert tarta cu magiun de prune si prune uscate

de RuxyRux 9

ieri la 21:33

Supa crema cu peste

de xana 5

ieri la 20:18

Naan- paine indiana

de xana 5

ieri la 19:43

Painici umplute

ieri la 19:34

RETETA RECOMANDATA
Castraveti bulgaresti