Ardei grasi si kapia copti la borcan

de Rocsi in Conserve, 1 Sep 2012 | 6332 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5 kg ardei grasi si kapia
  • 1 lingura sare mare
  • 2 aspirine
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ardei grasi si kapia copti la borcan:

Ardeii si kapia ii coacem pe un grill, o tabla sau in cuptor, depinde ce aveti la indemana.

Nu ii coaceti foarte tare ca vor rupe bucatele la curatat.

Ii punem intr-o oala imediat ce ii coacem si ii acoperim cu un capac.

Lasam sa stea asa macar jumatate de ora pentru a se inmuia coja.

Incepem sa ii decojim, apoi scoatem cotorul si toate semintele.

Daca treceti mana pe sub apa, apoi va stergeti cu un servet pentru a nu stropi cu apa ardeii deoarece se zice ca nu stau pe iarna.

Zeama lasata de ardei o trecem printr-o strecuratoare.

Asezam ardeii curati de pielita si seminte in borcane de 800 de grame, care au fost spalate mai din timp cu apa fierbinte si uscate apoi.

Sarea o amestecam bine cu zeama si o turnam in borcane.

Deasupra fiecaruia punem cate jumatate de aspirina pisata.

Inchidem bine capacele si invelim borcanele in hartie.

Le asezam intr-o cratita, punem apa pe trei sferturi si le acoperim cu un prosop de bucatarie.

Le asezam pe foc si din momentul in care incepe sa fiarba apa le lasam fix 20 de minute.

Fierbinti le scoatem din cratita si le invelim intr-o patura pana a 2 a zi cand se racesc.

Le punem in loc racoros pentru a se pastra bine pana la iarna.

Din aceasta cantitate mi-a iesit 4 borcane de 800 de grame.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei grasi si kapia copti la borcan" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (38)

Rocsi 1

02.09.2012, 19:51

Bianca

Alexandra Burz 1

26.08.2014, 10:47

O sa o incerc si eu

Rocsi 1

29.08.2014, 20:36

Alexandra eu asa pun de 3 ani

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Dovlecei la borcan pentru iarna
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Ketchup de casa - sau- pasta din rosii, gogosar si kapia