Ardei umpluti

de cristeena20 in Porc, 23 Apr 2013 | 3781 vizualizari

 

Am hotarat sa ma abat de la reteta traditionala pe care am invatat-o de la mama; rezultatul a fost unul pozitiv..delicios

 

INGREDIENTE

  • 4 ardei grasi
  • 1 ceapa
  • 250 gr carne tocata
  • 1 ceasca orez
  • sare, piper, patrunjel verde, 3 linguri zahar
  • 3 catei de usturoi
  • pasta de ardei rosu
  • boia de ardei
  • pasta de rosii
  • 5 rosii moi
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ardei umpluti:

- Spalam ardeii si ii scobim. Am lasat capacul frumos taiat, cu codita cu tot si l-am pastrat.Intr-o tigaie punem putin ulei de masline si prajim pe toate partile ardeii grasi. Ii scoatem si ii punem deoparte.

- Pregatim umplutura.Tocam marunt o ceapa si o calim in ulei de masline.Adaugam si usturoiul pisat, boiaua, pasta de ardei si bulion , apoi punem orezul. Mai calim 2 minute si adaugam carnea, condimentam cu sare, piepr si adaugam patrunjel verde tocat.

- Umplem ardeii cu pasta de carne si orez si ii asezam frumos intr-o oala cu apa calda si dam la fiert cca 30 minute la foc mic. Scoatem ardeii intr-un vas inalt de ceramica .Dam la cuptorul incins.

- Pastram din supa in care au foert ardeii si mai adaugam in oala cca 3-5 rosii moi suculente, ardei gras rosu-2 felii; si dam sa fiarba bine inca 7 minute. Mixam totul cu blenderul, astfel incat s aiasa un sos gros . Adaugam la sos inca pasta de rosii , gustam de sare sia daugam 2 -3 linguri de zahar.

- Acest sos il turnal peste ardeii din cuptor si mai lasam sa se coaca cca 30 minute, turnand din cand in candf sos deasupra. Stingem cuptorul si invelim cu folie de aluminiu.

- Servim alaturi de smantana acra!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei umpluti" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Ardei umpluti cu carne