Ardei umpluti cu carne de porc

de Caty in Mancaruri cu carne, 1 Aug 2022 | 5864 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne porc- cotlet și spata am pus eu
  • 700 g ceapă
  • 100 g morcov ras pe răzătoarea mica
  • 50 g păstârnac ras pe răzătoarea mica
  • 250 g orez
  • 150 g ulei
  • 80 g pasta de tomate
  • 2 oua
  • 1 kg roșii
  • 15 buc. ardei gras
  • 15 frunze de vita de vie
  • 1 legătură marar
  • 1 legătură pătrunjel
  • 1 legătură leustean
  • 2 crenguțe cimbru
Portii: 15
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ardei umpluti cu carne de porc:

Tăiem ceapa mărunt și o punem la calit in uleiul fierbinte, împreună cu morcovul și păstârnacul.
Le călim 5 minute adăugând cate putina apa,după care adăugăm orezul spalat și mai ținem pe foc, inca 5 minute amestecând din când în când.
Lăsăm să se răcorească puțin, apoi adăugăm carnea tocata, mărarul, leusteanul și pătrunjelul tocat, pasta de tomate, 2 oua și sare după gust. Eu fac compoziția puțin mai sărată decât îmi place, pentru că mai trag și ardeii.
Cu această compoziție umplem ardeii curatati de cotoare și spălați.
Ii umplem pe trei sferturi că sa avem loc de o sărmăluță mica drept capac.
Pregătim doua cratițe in care punem roșiile tăiate felii grosute,crenguțele de cimbru deasupra apoi punem ardeii și completam cu apa fierbinte, până la jumătatea lor. Nu ii înecăm in apa, căci lasă și ei zeama.
Punem capacul și din momentul in care a inceput apa să fiarbă, ii lăsăm 1 ora la foc mic.
Scurgem apa și servim ardeii cu smântână și cu bucăți de roșii din cratiță.
Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei umpluti cu carne de porc" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

Caty 1

06.08.2022, 11:09

Multumesc!

Rocsi 1

14.08.2022, 19:29

Buni, buni trebuie sa fie! Este a doua oara cand vad ca cineva pune leustean in sarmale!

Caty 1

15.08.2022, 07:47

Am invatat sa pun leustean in sarmale, de la soacra mea. La dansa sunt mai gustoase.

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de ciorba de loboda cu stevie

pe 17.03 la 09:15

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1812 puncte

vasimur

1374 puncte

Ksenya

1145 puncte

RODIMUR

1117 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ardei umpluti cu carne de vita si porc