Ardei umpluti cu orez, legume si soia (de post)

de Andra_Constantinescu in Mancaruri de post, 24 Apr 2019 | 5000 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 ceapa rosie
  • 1 ceapa galbena
  • 1 morcov
  • 150 g legume mexicane (congelate)
  • 6 linguri ulei
  • 150 g orez
  • 50 g soia, granule
  • 2 lingurite boia de ardei dulce
  • sare
  • piper proaspat macinat
  • putin maghiran uscat
  • putin oregano uscat
  • putin cimbru uscat
  • 1-1,5 l apa
  • 11 ardei kapia (congelati)
  • 2-3 linguri faina
  • 200 ml suc de rosii
  • 2 foi de dafin
  • putin busuioc uscat
  • 2-3 fire de leustean verde
Portii: 11
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ardei umpluti cu orez, legume si soia (de post):

Ceapa se curata de foi, se spala si se toaca.

Morcovul se curata de coaja, se spala si se da pe razatoarea cea mare.

Legumele mexicane se spala cu apa calda ca sa se decongeleze si se cantaresc, scurse de apa.

Ceapa, morcovul si legumele mexicane se pun intr-un wok impreuna cu 6 linguri de ulei. Se adauga orezul (daca este foarte curat nu se mai spala), granulele de soia, o lingurita de boia de ardei dulce, putina sare, putin piper proaspat macinat, putin maghiran uscat, putin oregano uscat si putin cimbru uscat. Se inabusesc toate ingredientele, adaugand doua cani de apa, apoi se lasa sa se racoreasca dupa ce apa a scazut.

Ardeii se spala cu apa calda ca sa se decongeleze, se surg de apa si se umplu cu amestecul de legume. Nu se umplu pana la refuz deoarece orezul se va mai umfla si va sparge ardeii (se umplu cam 3/4). La capatul ardeilor se pune putina faina, cu rolul de a forma un capac care impiedica umplutura sa iasa.

Se aseaza ardeii in wok si se fierb in apa. Dupa ce se umfla orezul, se adauga sucul de rosii, o lingurita de boia de ardei dulce, putina sare, putin piper proaspat macinat, doua foi de dafin si putin busuioc uscat. Se mai clocoteste totul, cat sa se intrepatrunda gusturile.

Dintr-o lingura de faina si 4-5 linguri de apa se face un rantas, care se pune in wok. Se mai clocteste mancarea inca putin, apoi se ia de pe foc si se adauga leusteanul verde (spalat si tocat).

Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei umpluti cu orez, legume si soia (de post)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

Rocsi 1

24.04.2019, 20:27

Ce buni sunt si gustosi! Iar cu sosul de rosii merg de minune!

mirela0911 1

25.04.2019, 08:53

Sunt buni!

oanapl 1

28.04.2019, 22:13

Ce bunătate!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

  Limonada a la Cleme - racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

Cornulețe fragede - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 02.05 la 10:21

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Sarmale de post cu usturoi