Sarmalute de post in oala de lut

de Rocsi in Mancaruri de post, 20 Feb 2010 | 6075 vizualizari

 

Sunt de post dar cei care nu sunt carnivori inraiti le recomand sa faca pt. ca sunt delicioase si fara carne.

 

INGREDIENTE

  • 5-6 cepe mari
  • 3 morcovi mari
  • 300-350 gr orez
  • 2 borcane de ciuperci intregi de 400 gr
  • 5 linguri pasta de tomate
  • patrunjel verde
  • un ardei rosu
  • vegeta
  • piper
  • 2 linguri faina
  • varza (sau altfel de frunze)
  • un borcan tocana de legume(daca aveti prin camara puteti pune ca le de gust bun)
  • ulei cam300-400 de gr sau mai putin (eu pun dupa ochi)

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmalute de post in oala de lut:

Ceapa se toaca marunt si se pune la inmuiat in ulei.


cand e pe jumatate inmuiata puneti morcovul dat pe razatoarea mare.cand s-a inmuiat si acesta puneti ciupercile date pe masina de tocat ,ardeiul rosu


si pasta de tomate.mai invartiti de cateva ori si dati deoparte compozitia.


orezul se spala bine in 2,3 ape si se lasa 10 min in apa calda dupa care se scurge.


orezul se amesteca cu compozitia de ceapa morcov si restul,se adauga pantrunjel verde tocat,tocana de legume,vegeta,piperul si faina.amestecati bine toate aceste ingrediente.


varza (eu am avut murata)se pune cu o zi inainte la desarat in apa calda,apa schimbandu-se de 2 ori ca sa nu fie prea sarata frunza.


faceti frunze si incepeti sa impaturiti.


pe fundul oalei de lut puneti cateva frunze ,apoi asezati sarmalutele ,deasupra puneti iar cateva frunze.puneti apa cat sa cuprinda si dati la cuptor oala pana sunt sarmalele fierte.


POFTA BUNA!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute de post in oala de lut" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

nadina73 1

15.03.2010, 01:29

arata grozav de bine ,felicitari

Bya Ralu 1

22.01.2013, 20:55

foarte bune!

Rocsi 1

22.01.2013, 21:38

Da pacat ca e poza cam aiurea.Atunci atat reuseam si eu .. Bianca

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mirela0911

7940 puncte

RODIMUR

7480 puncte

mihaelar63

7360 puncte

Rocsi

7200 puncte

Rahela Velicu

6510 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Negresa de post cu nuci
  • 05

    MI

  • 06

    J

  • 07

    V

  • 08

    S

  • 09

    D

  • 10

    L

  • 11

    MA

RETETA RECOMANDATA
"Musaca "de post cu varza si orez