Legume ca la Arnota

de Panacris in Mancaruri de post, 28 Aug 2012 | 3435 vizualizari

 

Am mai pomenit Arnota, intr-o reteta anterioara. Ciudat ca o masa de pranz la manastire, a devenit vedeta familiei. Legumele gatite cu drag ne-au cucerit. Nu am intrebat cum le-au realizat, ci doar am vizualizat si gustat, si culmea rezultatul e acelasi, un deliciu :-* cu un plus de la mine ciupercile ;)

 

INGREDIENTE

  • ceapa galbena 3 bucati,
  • ardei kapia 2 bucati,
  • ciuperci proaspete 8 bucati,
  • vinete 4 bucati,
  • dovlecei 3 bucati,
  • rosii 4 bucati,
  • sare iodata,
  • piper proaspat macinat,
  • ulei de masline
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Legume ca la Arnota:

Legumele se curata si se taie felii. Prima oara se coace ceapa pe gratar, apoi se pune intr-o tava. Vinetele se taie in doua se presara sare si se lasa la odihna. Dovleceii se taie felii pe lung si se prajesc, apoi se scot in tava peste ceapa. Urmeaza ardeii curatati si taiati julien. Dupa ce s-au copt/prajit se pun peste ceapa si dovlecei. Palariile de ciuperci si coditele, urmeaza aceeasi cale;) Din urma vin vinetele, scurse de zeama lor amaruie, se lasa la rumenit pana se inmoiae, stropite cu un pic de ulei de masline. Dupa ce s-au copt/prajit se curata de coaja si se adauga peste legumele din tava. Rosiile se taie rondele si se aseaza peste legume, se asezoneaza de sare, piper si se da totul la cuptor ptr cca 25 de minute la foc mediu, neacoperit.


Legumele se servesc ca atare sau ca si garnitura langa diverse preparate din carne.

Daca ti-a placut reteta noastra "Legume ca la Arnota" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

Rocsi 1

29.08.2012, 12:43

Superrrr

iri_iri 1

29.08.2012, 17:13

super prezentare

lilik 1

29.08.2012, 22:51

ce papica buna

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rahela Velicu

10004 puncte

oanapl

7402 puncte

mihaelar63

6978 puncte

Rocsi

3878 puncte

Panacris

3449 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec cu branza de vaci si merisoare
  • 12

    MI

  • 13

    J

  • 14

    V

  • 15

    S

  • 16

    D

  • 17

    L

  • 18

    MA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tocana de ardei si rosii proaspete