Cartofi dulci cu rozmarin si nucsoara

de elucubratiiculinare in Mancaruri de post, 3 Feb 2014 | 3416 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 cartofi dulci ~ 1 kg
  • 3 căței de usturoi
  • 2-3 crenguțe de rozmarin
  • 1 linguriță nucșoară
  • sare
  • piper proaspăt măcinat
  • ulei de măsline
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi dulci cu rozmarin si nucsoara:

Încălzim cuptorul la 180 grade C.

Umplem o oală cu apă și o punem la fiert. Adăugăm și o linguriță de sare.

Între timp spălăm cartofii. Când apa începe să fiarbă adăugăm cartofii și fierbem pentru 10 minute. Se scot, se clătesc cu apă rece, se curăță de coajă și se taie în bastonașecu grosimea de 1 cm și lungimea de min. 10 cm.

Aranjăm cartofii într-o tavă tapetată cu hârtie pergament stropită cu ulei de măsline. Adăugăm în tavă usturoiul tăiat feliuțe și rozmarinul curățat de pe crenguțe. Condimentăm cu nucșoară, sare și piper

Se dau la cuptor pentru 45-50 minute până se rumenesc ușor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi dulci cu rozmarin si nucsoara" nu uita sa-i faci un review.
 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Cartofi dulci in crusta de mustar cu pesmet